Για δύο βιασμούς κατηγορείται η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, η υφυπουργός της γαλλικής κυβέρνησης αρμόδια για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις. Οι καταγγελίες από δύο ενήλικες γυναίκες έγιναν στα πλαίσια της εργασίας της Ελληνίδας ως γυναικολόγος.

  Εκτός από την ίδια, για άλλες υποθέσεις βιασμών εμπλέκονται και συνεργάτες της. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής της και ιατρός, στην επίβλεψη του οποίου εργαζόταν, ο Emile Daraï περνάει από δικαστική έρευνα για βιασμούς και γυναικολογική βία 25 ασθενών του.

  Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, η πρώτη καταγγελία κατατέθηκε στις 25 Μαΐου και ακολούθησε, δύο ημέρες αργότερα, έρευνα από την Εισαγγελία του Παρισιού για να «διαπιστωθεί αν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού αδικήματος».

  Μια δεύτερη καταγγελία κατατέθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του φακέλου και την οποία επικαλείται το περιοδικό Marianne, και η δεύτερη καταγγελία για βιασμό αναφέρει ότι αυτός διαπράχθηκε «στο πλαίσιο της άσκησης του ιατρικού της επαγγέλματος», το 2016, σε βάρος άλλης ενήλικης γυναίκας.

  «Εκτελούσε τα καθήκοντά της ως γιατρός στο νοσοκομείο Trousseau και στο νοσοκομείο Tenon, στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Daraï, ο οποίος επίσης υπόκειται σε δικαστική έρευνα και κατηγορείται για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς» αναφέρει η πηγή.

  Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου διορίστηκε στις 20 Μαΐου στην κυβέρνηση της Elisabeth Borne. Στο παρελθόν ήταν ευρωβουλευτής του LREM και κατά την προηγούμενη θητεία της ήταν πρέσβειρα της σωστής αναγνώρισης της ενδομητρίωσης, μίας γυναικολογικής πάθησης που βασανίζει εκατομμύρια γυναίκες και αγνοείτο μέχρι πρότινος από τους ιατρούς.

  Η υπόθεση της Ζαχαροπούλου αποτελεί ένα νέο πλήγμα για την Elisabeth Borne, η οποία πρέπει ήδη να διαχειριστεί την υπόθεση του υπουργού Αλληλεγγύης, Προσωπικής Ανεξαρτησίας και Αναπήρων της Γαλλίας, Damien Abad, ο οποίος επίσης κατηγορείται για βιασμό.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Elisabeth Borne: Ο Macron απέρριψε την πρόταση παραίτησης της πρωθυπουργού – Εντείνεται η πολιτική κρίση

  Καλυβάτσης: Την κωμωδία των ΑΜΑΝ σήμερα θα την «εκτελούσαμε» κι αυτό είναι πρόβλημα

  «Δεν είμαστε όρνια ρε φίλε»: Ελεονώρα Μελέτη δεν καταλαβαίνουμε την έκρηξή σου