Πίνακας Περιεχομένων
  1. Δανία: 4 ημέρες απομόνωση για τους θετικούς – Το 60% έχει κάνει αναμνηστική δόση

  Η Δανία είχε χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ασφαλείς χώρες για να ταξιδέψει κανείς εν μέσω πανδημίας. Είχε κερδίσει, μάλιστα, τον τίτλο της «Covid free» χώρας, δίχως περιοριστικά μέτρα. Αυτά τον Σεπτέμβριο, διότι τώρα σημειώνει ρεκόρ κρουσμάτων και αυξανόμενο αριθμό νοσηλειών, όμως και πάλι βρίσκεταιστο επίκεντρο.

  Κι αυτό γιατί η χώρα ανακοίνωσε πως θα άρει όλους τους περιορισμούς στο εσωτερικό της χώρας κατά της Covid-19 από την 1η Φεβρουαρίου, κρίνοντας πως η εμβολιαστική κάλυψη είναι επαρκής μπροστά στη μικρότερη σοβαρότητα της παραλλαγής Όμικρον.

  Δανία, η χώρα που τα έχει όλα: Το τέλος του κορονοϊού, η πιο cool γειτονιά και το Νο1 εστιατόριο στον κόσμο

  «Αποχαιρετάμε τους περιορισμούς και καλωσορίζουμε τη ζωή που γνωρίζαμε πριν από τον κορονοϊό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν και πρόσθεσε: «Η μεγάλη αποδοχή του εμβολιαστικού προγράμματος αποδείχθηκε πως είναι αυτό που σκεφτόμασταν: ένα «σούπερ όπλο» και μας έδωσε μια γερή άμυνα εναντίον της νόσου, η οποία συνεχίζει να υφίσταται».

  «Για αυτό ακριβώς η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ο κορονοϊός δεν πρέπει να θεωρείται πλέον ως μια απειλητική για την κοινωνία ασθένεια», συμπλήρωσε.

  Από την 1η Φεβρουαρίου, λοιπόν, αίρονται όλοι οι περιορισμοί, σε εθνικό επίπεδο, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ, όπως το υγειονομικό πάσο, η χρήση της μάσκας ή το πρόωρο κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων. Η δανική κυβέρνηση θέλει μονάχα να διατηρήσει, για ακόμη τέσσερις εβδομάδες, ορισμένους περιορισμούς για την είσοδο στη χώρα, δηλαδή τη διεξαγωγή τεστ ή/και την επιβολή καραντίνας, ανάλογα με το καθεστώς ανοσοποίησης.

  Δανία: 4 ημέρες απομόνωση για τους θετικούς – Το 60% έχει κάνει αναμνηστική δόση

  Στη Δανία συστήνεται επίσης η αυτοαπομόνωση για 4 ημέρες, στην περίπτωση ενός θετικού τεστ, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Υγείας. Η χρήση της μάσκας και το υγειονομικό πάσο θα συστήνονται για τις επισκέψεις στο νοσοκομείο.

  Η χρήση της μάσκας και το υγειονομικό πάσο θα συστήνονται για τις επισκέψεις στο νοσοκομείο. Με περισσότερα από 46.000 νέα κρούσματα χθες, ο δείκτης μόλυνσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στη χώρα. «Όμως, πετύχαμε τον στόχο να διαχωρίσουμε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων από εκείνον των νοσηλειών», τόνισε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χόνικε, που εκτιμά πως η επιδημία θα φθάσει σύντομα στην κορύφωσή της.

  Σημειώνεται πως η Δανία είχε όντως μια επιτυχημένη εμβολιαστική εκστρατεία. Οι πολίτες είχαν επιστρέψει γρήγορα κιόλας στην καθημερινότητά τους. Έμπαιναν δηλαδή σε νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια χωρίς «πιστοποιητικό Covid», χρησιμοποιούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκα και έκαναν μαζώξεις χωρίς περιορισμούς.

  Σχεδόν το 60% των 5,8 εκατομμυρίων Δανών έχει λάβει αναμνηστική δόση, έναν μήνα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχαν ορίσει οι υγειονομικές αρχές, οι οποίες θεωρούν ότι το 80% του πληθυσμού είναι προστατευμένο από τις σοβαρές μορφές της νόσου. Ο αριθμός των νοσηλειών από την Covid-19 συνέχισε να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες και ξεπέρασε τους 9.000 ασθενείς, όμως οι υγειονομικές αρχές πιστεύουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το φορτίο.