Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου, καθώς έγινε δεκτό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το αίτημα του Αλέξη Κούγια για τη διακοπή της λόγω σημαντικών επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Aντίθετη ήταν η άποψη των δικηγόρων των τεσσάρων μηνυτών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δε θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ήδη έχει παραταθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου.

    «Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή» ανέφερε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας αιτούμενος διακοπή.

    Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε ότι η πλευρά Λιγνάδη επιθυμεί διακαώς να πραγματοποιηθεί η δίκη. «Δεν είναι αντικείμενο της δίκης το 18μηνο, αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».