Έως τώρα, δεν πηγαίναμε πουθενά χωρίς το δίπλωμα οδήγησης στο πορτοφόλι μας. Από τον ερχόμενο Ιούλιο, όμως, δεν θα πηγαίνουμε πουθενά χωρίς αυτά ενεργοποιημένα στο… ηλεκτρονικό μας πορτοφόλι, το wallet του κινητού.

    Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

    «Ηδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του. Τώρα η ταυτότητα θα αποκτήσει κανονική μορφή κι εντός της χώρας θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του» δηλώνει αναφερόμενος στην εφαρμογή Gov GR Wallet όπου μπορούσε ο καθένας να βάλει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του και την ταυτότητά του για λόγους ταυτοπροσωπίας.

    Έτσι, ο κάθε πολίτης θα μπαίνει με τους κωδικούς του στο gov.gr, και θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης τα οποία θα έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή στο smartphone του.

    Εκτός από τον νέο τρόπο να έχουμε μαζί μας το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητά μας, ο Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στον Ενιαίο Αριθμό του Πολίτη, ο οποίος θα μπει σε φάση εφαρμογής το επόμενο διάστημα και θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.

    Ακόμη, έκανε κατανοητό, ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό και όχι περισσότερους. «Θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλοεπιδρά με αυτόν τον κωδικό» εξήγησε.

    Κλείνοντας, τόνισε πως «η ταυτότητα είναι ένα μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλα γίνονται ψηφιακά πλέον».

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr: 

    Εrdogan: Γιατί κλιμακώνει τώρα την κατάσταση στο Αιγαίο – Πόσο πιθανό είναι ένα «θερμό» επεισόδιο

    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Υπάρχει συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του; – «Θέλω να υποφέρει πρώτα» λέει ο πατέρας της Κάρολαιν

    Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – «Εγκληματικό το σχέδιό του, εισηγούμαι την ενοχή του»