Πίνακας Περιεχομένων
  1. «Τον τσίμπησα, δεν τον σκότωσα»
  2. Προφυλακίστηκαν άλλοι τέσσερις για την υπόθεση
  3. Οι δηλώσεις της δικηγόρου

  Νέα στοιχεία προκύπτουν για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία άτυχου 19χρονου, ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο, τα αποτελέσματα DNA, αποκάλυψαν ότι ο 21 ετών Έλληνας που κρατούσε το δρεπάνι, είναι ένας εκ των δύο που μαχαίρωσε τον 19χρονο φοιτητή την μοιραία νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου. Αν και αρχικά είχε ισχυριστεί ότι με το δρεπάνι χτύπησε μόνο έναν από τους δύο φίλους του Άλκη, τα εργαστηριακά αποτελέσματα ανατρέπουν τον ισχυρισμό του.

  Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των εργαστηρίων που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Ράδιο Θεσσαλονίκη», γενετικό υλικό του αδικοχαμένου νέου βρέθηκε τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού όσο και στο κόμβιο αναδίπλωσης του. Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη, καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματα, είτε προσπάθησε να το πάρει από τον 21χρονο την ώρα της επίθεσης, είτε το πήρε από το έδαφος και το πέταξε στη θέση που τελικά εντοπίστηκε.

  Σύμφωνα με τα ίδια συμπεράσματα στο πατάκι του τρίτου αυτοκινήτου εντοπίστηκε σε σκουρόχρωμες κηλίδες το DNA του άγνωστου μέχρι στιγμής συμμετέχοντα στην επίθεση με το όνομα Ντίνος, για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών.

  «Τον τσίμπησα, δεν τον σκότωσα»

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος δράστης που μαχαίρωσε τον Άλκη, ήταν ο 25χρονος «Αθηναίος», με καταγωγή από την Τήνο. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι παραδέχθηκε πως ήταν αυτός που κρατούσε το κυρτό μαχαίρι ή αλλιώς καραμπίτ , ενώ ανέφερε ότι … «τσίμπησε» δύο φορές στην αριστερή πλευρά «ένα παιδί».

  Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών πηγών, τουλάχιστον τρεις εκ των συλληφθέντων την ώρα της επίθεσης χτύπησαν με το δρεπάνι, το μαχαίρι και με ένα στειλιάρι των 19χρονο Άλκη, ενώ οι ίδιοι και κάποιοι από τους υπόλοιπους πρόλαβαν και επιτέθηκαν και στους δύο φίλους του, με στόχο να τους σκοτώσουν και αυτούς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Νέα στοιχεία στην υπόθεση αναμένεται να δώσει το κυρτό μαχαίρι που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες κρατούσε ο Αθηναίος. Θα πρέπει πρώτα να εντοπιστεί σε υπόνομο που πρόλαβε να το πετάξει. Στοιχεία για το που βρίσκεται το φονικό όπλο έχει δώσει ο δράστης που σκότωσε με το δρεπάνι.

  Δολοφονία Άλκη: Τρεις από τους συλληφθέντες προφυλακίστηκαν – Ποιος ο ρόλος του 20χρονου που παραδόθηκε

  Προφυλακίστηκαν άλλοι τέσσερις για την υπόθεση

  Την ίδια στιγμή, στη φυλακή οδηγούνται άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

  Μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, όπως είχε συμβεί με τους έξι συγκατηγορουμένους τους τα προηγούμενα 24ωρα.

  Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι και ο 25χρονος, ο επονομαζόμενος ως «Αθηναίος», ο οποίος έχει υποδειχθεί από τους συγκατηγορούμενούς του ως ο άνθρωπος που μαχαίρωσε στο πόδι τον Άλκη. Ο ίδιος, ωστόσο, υποστηρίζει πως ήταν παρών στην επίθεση, αλλά δεν συμμετείχε. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο ίδιος δήλωσε ακόμα, στην απολογία του, ότι κυνήγησε έναν από τους φίλους του Άλκη που αποχώρησε από την πολυκατοικία στην οδό Γαζή, αλλά αρνείται ότι χτύπησε και τραυμάτισε τον 19χρονο.

  Ο 22χρονος – ο όποιος ήταν οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου – αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι κατέβηκε από το όχημα και έφτασε κοντά στο σημείο όταν είχε τελειώσει το συμβάν.

  Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 23χρονος που ήταν συνοδηγός, ανέφερε ότι αποβιβάστηκε από το όχημα, ωστόσο δεν συμμετείχε στην επίθεση, καθώς δεν απομακρύνθηκε από αυτό.

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, ηλικίας 20 χρονών. Ισχυρίστηκε ότι εξήλθε από το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά παρέμεινε περιμετρικά αυτού και δεν πλησίασε καν στο σημείο.

  Οι δηλώσεις της δικηγόρου

  «Με απόφαση και της ανακρίτριας και της εισαγγελέως κρίθηκαν και οι τέσσερις προφυλακιστέοι. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ανάκριση καθώς υπάρχουν παραγγελίες και για άλλες ανακριτικές πράξεις. Η υπόθεση ακόμα δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται και τα αποτελέσματα των ανακριτικών πράξεων, πιστεύω, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσουν μια πιο σαφή εικόνα στο σύνολο της δικογραφίας» αναφέρει η δικηγόρος του 23χρονου Κική Μπακιρτζίδου.

  Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο στοιχείο αναφορικά με τον 25χρονο, η δικηγόρος Κική Μπακιρτζίδου ανέφερε: «Θα μου επιτρέψετε, η ανάκριση είναι μυστική και οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε αυτή την υποχρέωση που έχουμε για την προστασία όλων και την ανακάλυψη της αλήθειας. Δεν θα μπορέσω να σας πω τίποτα παραπάνω και πολύ περισσότερο αυτά που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Πρέπει να το καταλάβετε ότι είναι για το καλό της υπόθεσης, για τους γονείς του Άλκη, για την οικογένειά του, για τον ίδιο, για τους κατηγορουμένους και πάνω από όλα για την αλήθεια. Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, βλέπετε ότι η υπόθεση ψάχνεται πάρα πολύ και σε βάθος, υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν αλλά σύντομα πιστεύω ότι θα δοθούν απάντηση σε όλα».