Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον 23χρονο ύποπτου για την δολοφονία
    2. Βίντεο από την επίθεση

    Συνελήφθη ο φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπάνου που έπεσε νεκρός μετά από επίθεση στη Χαριλάου. Έφερε πολλαπλά χτυπήματα σε όλο του το σώμα και μαχαιριές από δρεπάνι. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο φερόμενος δολοφόνος του είναι 23 ετών, αλβανικής καταγωγής που διαμένει στη Θεσσαλονίκη με προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Η αποτρόπαια και γεμάτη μένος δολοφονία έχει προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο.

    Ήταν ένα από τα τρία ύποπτα πρόσωπα που προσήχθησαν και χθες Τρίτη στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Σήμερα ο 23χρονος συνελήφθη αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου 10 χούλιγκαν που επιτέθηκαν απρόκλητα στον 19χρονο και στους δύο φίλους του. Στο υλικό από τις κάμερες, φαίνεται να κρατάει το φονικό όπλο, που στην πραγματικότητα δεν είναι δρεπάνι αλλά ένα μεγάλο μαχαίρι με κυρτή λεπίδα που αποκαλείται «καράμπιτ».

    Τον έχει αναγνωρίσει φίλος του Άλκη και τον εντόπισαν σε κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο. Τρομαγμένοι παράτησαν το αυτοκίνητο χωρίς καν να βάλουν χειρόφρενο. Μάλιστα, ο δράστης φέρεται να ομολόγησε την δολοφονία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, το 2019 όταν τραυματίσει άτομο, στο ίδιο σημείο που επιτέθηκε στον Άλκη, και σε βάρος του εκκρεμούσε δίκη.

    Η σύλληψη του φερόμενου δολοφόνου του Άλκη Καμπάνου, έγινε την ώρα που η οικογένεια λέει το τελευταίο αντίο στον 19χρονο. Η κηδεία του Άλκη γίνεται αυτή την ώρα στη Βέροια.

    «Η Ελληνική Αστυνομία πράττει το καθήκον της» έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο twitter, που ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την σύλληψη του δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, κοντά στο γήπεδο Χαριλάου του Άρη Θεσσαλονίκης.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον 23χρονο ύποπτου για την δολοφονία

    Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

    Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,

    Κράνη,

    Βεγγαλικά χειρός,

    Κροτίδες,

    Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),

    Μεταλλικοί σωλήνες,

    Ξύλινα ρόπαλα

    Βίντεο από την επίθεση

    Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη βλέπει το φως της δημοσιότητας.