Εμμονή με συγκεκριμένη οργάνωση είχε ο δολοφόνος του Shinzo Abe, του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας. Ο 41χρονος πρώην στρατιωτικός πίστευε έντονα ότι ο 67χρονος πολιτικός ήταν μέλος αυτής της οργάνωσης. Έτσι, του έγινε σκοπός να τον βρει και να τον σκοτώσει.

    H σορός του μακροβιότερου πρωθυπουργού της Ιαπωνίας μεταφέρθηκε στο Τόκιο από το δυτικό τμήμα της χώρας όπου βρισκόταν όταν έπεσε θύμα της μοιραίας επίθεσης. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Nara Nishi, 5 ώρες μετά την επίθεση.

    Ο θάνατος του Abe, που δέχθηκε δύο σφαίρες στον λαιμό, ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε μια ομάδα είκοσι γιατρών.

    Μία μέρα μετά την δολοφονική επίθεση, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο του δράστη έρχονται στο φως.

    Η αστυνομία που ερευνά τη δολοφονία είπε ότι ο ύποπτος ήταν εμμονικός εναντίον μιας «συγκεκριμένης οργάνωσης». Ο 41χρονος φερόμενος ως δράστης, που ονομάζεται Tetsuya Yamagami, πίστευε ότι ο Abe ήταν μέλος αυτής της οργάνωσης. Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα το φως της εν λόγω οργάνωσης. Κάποια ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης υποπτεύονται μια συγκεκριμένη θρησκευτική οργάνωση.

    Ο 41χρονος άνδρας, πρώην μέλος του Πολεμικού Ναυτικού της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, χρησιμοποίησε, όπως ανέφερε η αστυνομία «ένα αυτοσχέδιο όπλο».

    Δείτε το βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας 

    Η δολοφονία έχει σοκάρει την Ιαπωνία αλλά και ολόκληρο τον διεθνή πολιτικό κόσμο. Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία είναι από τις πιο «ασφαλές» χώρες, καθώς έχει μηδενική ανοχή στην οπλοκατοχή, με αποτέλεσμα οι ετήσιοι θάνατοι από πυροβολισμούς σπανίως να ξεπερνούν τους 10. Μάλιστα, οι περισσότερες κατηγορίες για οπλοκατοχή αφορούν την τοπική μαφία της χώρας, την γνωστή οργάνωση «Yakuza».

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Ιαπωνία: Δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού – Απεβίωσε στο νοσοκομείο