Πίνακας Περιεχομένων
    1. Οι ισχυρισμοί και οι προσπάθειες του Donald Trump

    Ευκαιρία βρήκε ο Donald Trump να εξαπολύσει «πόλεμο» κατά του Joe Biden, και το μέσο για να το πετύχει είναι βέβαια ο Vladimir Putin. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να δημοσιοποιήσει κάθε πληροφορία που έχει για την οικογένεια Biden, και μπορεί να τον βλάψει, σε ένα προκλητικό αίτημα για πολιτική βοήθεια.

    Αρχικά, περιέγραψε την εισβολή του Putin στην Ουκρανία ως «ιδιοφυΐα», λέγοντας ότι ο Biden «σχεδόν έδινε στον Ρώσο πρόεδρο ένα κίνητρο» να αναπτύξει πυρηνικά όπλα εν μέσω των συγκρούσεων την περασμένη εβδομάδα.

    Τα σχόλια του Trump, σε μια συνέντευξη με τον δημοσιογράφο John Solomon, δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από την τηλεοπτική εκπομπή «Just the News» στο δίκτυο Real America’s Voice. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του για τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ, Hunter Biden, ο Trump κάνει λόγο για τα ευρήματα μιας αμφιλεγόμενης, άκρως πολιτικοποιημένης έρευνας από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας για τους Bidens, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του 2020.

    Αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter Biden στη Ρωσία και ζήτησε από τον Putin να δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να έχει για αυτές. Δεν είναι σαφές ότι υπάρχει υλικό ή εάν το Κρεμλίνο έχει πρόσβαση σε αυτό. «Πιστεύω ότι ο Putin έχει μια απάντηση σε αυτό και πρέπει να την δημοσιοποιήσει», είπε ο Trump.

    Αληθεύει ότι ο γιος του Αμερικάνου προέδρου πληρώθηκε αδρά για συμβουλευτική εργασία που έκανε σε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και της Κίνας, ενώ ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει μια εν εξελίξει ποινική έρευνα για αυτές τις συναλλαγές και για πιθανά οικονομικά εγκλήματα. Δεν επιβεβαιώνεται όμως ο ισχυρισμός του Trump, ότι ο Joe Biden εμπλέκονταν σε διαφθορά ή άλλαξε την πολιτική των ΗΠΑ για προσωπικό όφελος.

    Οι ισχυρισμοί και οι προσπάθειες του Donald Trump

    Ακόμα, υποστηρίζει ότι ο Hunter έλαβε εκατομμύρια δολάρια από τη σύζυγο του πρώην δημάρχου της Μόσχας, Yury Luzhkov. «Του έδωσε 3,5 εκατομμύρια δολάρια», είπε στη συνέντευξη. Ξεχνά ότι και ο ίδιος επιδίωξε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του Luzhkov στα τέλη της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με την POLITICO. Ήθελε να κλείσει και συμφωνίες ακινήτων στη Ρωσία το 2016, όπως για το Trump Tower Moscow.

    Την ίδια χρονιά, ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να χακάρει τα προσωπικά email της Hillary Clinton. Ήταν η αρχή μιας μακροχρόνιας προσπάθειας του Trump να αυξήσει την πολιτική του επιρροή με ξένη βοήθεια, καταρρακώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους.

    Το 2019, επίσης, πίεσε τον Volodymyr Zelensky να ξεκινήσει έρευνες για την διαφθορά του Joe Biden και του γιου του, και απέκρυψε σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ ως μέρος του προγράμματος. Αυτό το περιστατικό οδήγησε στην πρώτη πολιτική δίωξη του Trump, παραπέμφθηκε για πρώτη φορά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του 116ου Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών στις 18 Δεκεμβρίου 2019 για κατάχρηση εξουσίας, αλλά απαλλάχθηκε από τη Γερουσία.

    Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

    Σκάνδαλο Partygate: 20 πρόστιμα για τα πάρτι στη Downing Street – Τι θα γίνει αν επιβληθεί ποινή στον Johnson

    Biden: Οι 9 λέξεις που μπορεί να σημαίνουν πολλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία

    Μυστήριο με τη δηλητηρίαση του Roman Abramovich: Τι συνέβη πραγματικά;