Μετά τον ρωσικό κολοσσό Gazprom, που είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο τρολαρίσματος προς τη Δύση, ήρθε και η σειρά του Alexander Lukashenko να ειρωνευτεί την Ευρώπη για τον κρύο χειμώνα που έρχεται.

    Ο κυριότερος σύμμαχος της Ρωσίας και του Vladimir Putin, εμφανίζεται στο βίντεο να κοροϊδεύει τους Ευρωπαίους και να κόβει ξύλα για την Ευρώπη, για να τη βοηθήσει «να μην πεθάνει από το κρύο» φέτος τον χειμώνα. Στο βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας, ο Lukashenko εμφανίζεται να κρατάει ένα τσεκούρι, μπροστά σε μια στοίβα φρεσκοκομμένα ξύλα.

    Ρωσία: Κι άλλος παράξενος θάνατος – Πέθανε από «εγκεφαλικό» ο αρχισυντάκτης της Komsomolskaya Pravda

    «Δεν θα τους αφήσουμε να πεθάνουν από το κρύο στην Ευρώπη. Θα βοηθήσουμε τους αδελφούς μας. Ίσως να μας βοηθήσουν και αυτοί κάποια μέρα» ακούγεται να λέει ο πρόεδρος, προτού να κόψει ένα μεγάλο κούτσουρο με το τσεκούρι του και προσθέτει:

    «Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τη δύσκολη αυτήν τη στιγμή. Έλατα ή σημύδες, το σημαντικό είναι να ζεσταθούν», συνεχίζει ο Lukashenko. Αυτό το βίντεο του Λευκορώσου προέδρου τραβήχτηκε σε μια περίοδο που οι ευρωπαϊκές χώρες, αντιμέτωπες με την εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις τον χειμώνα. Παράλληλα, οι σχέσεις τους με το Μινσκ είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Η Λευκορωσία, που συνορεύει με την Ουκρανία, έθεσε το έδαφός της στη διάθεση της Μόσχας για να εξαπολύσει την επίθεσή της στο Κίεβο.

    Η στιγμή που φρουρός λιποθυμάει δίπλα στο φέρετρο της Ελισάβετ