Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron προειδοποίησε τους Γάλλους για το τέλος στα δεδομένα, της αφθονίας και της ανεμελιάς. «Βιώνουμε μια μεγάλη ανατροπή», υπογράμμισε ο αρχηγός του κράτους στην ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, επικαλούμενος την πρόσφατη «σειρά σοβαρών κρίσεων», από την Ουκρανία μέχρι την ξηρασία.

  «Η στιγμή που ζούμε μπορεί να μοιάζει διαρθρωμένη από μια σειρά σοβαρών κρίσεων και θα μπορούσαν μερικοί να θεωρήσουν ότι η μοίρα μας είναι να διαχειριζόμαστε αιωνίως κρίσεις ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πιστεύω από την πλευρά μου πως αυτό που ζούμε είναι μάλλον της τάξης μιας μεγάλης ανατροπής ή μιας μεγάλης αναστάτωσης», συμπλήρωσε ο Macron και πρόσθεσε:

  «Αυτό που επιθυμώ να μπορέσουμε να κάνουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, είναι να επαναβεβαιώσουμε μια πολύ ισχυρή ενότητα της κυβέρνησης, των δυνάμεων της πλειοψηφίας» γύρω «από μια πορεία που θα μας επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε την κυριαρχία μας, τη γαλλική και την ευρωπαϊκή ανεξαρτησία μας.

  Είναι εύκολο να υποσχόμαστε τα πάντα, μερικές φορές να λέμε τα πάντα και ό,τι τύχει. Ας μην υποκύπτουμε σ’ αυτούς τους πειρασμούς, είναι ο πειρασμος της δημαγωγίας. Ανθούν σήμερα σε όλες τις δημοκρατίες, σε ένα περίπλοκο κόσμο που φοβίζει. Μπορεί να εξακολουθεί να φαίνεται γοητευτικό να λέει κάποιος αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν, όμως πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε και να θέτουμε το ερώτημα αν είναι αποτελεσματικό και χρήσιμο», πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Γέμισε Porsche και Bentley το αεροδρόμιο του Ελσίνκι: Πώς συνδέεται η Ελλάδα με αυτό

  Στην Βρετανία καρφώνει ο ένας τον άλλον για την υπερβολική χρήση νερού εξαιτίας της ξηρασίας

  Δύο άνδρες σκοτώνουν με μαχαίρι έναν καρχαρία στη Φλόριντα, αλλά η νομοθεσία δεν το βρίσκει παράνομο