Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε πάλι σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Άγκυρα γνωρίζει ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της Τουρκίας μετά από 100 χρόνια.

    «Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο».

    Επιπλέον, σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως «η ενθάρρυνση που δείχνουν προς την Ελλάδα, η οποία εξοπλίζει νησί με μη στρατιωτικό καθεστώς στο Αιγαίο, έρχεται σε αντίθεση με κάθε λογική και είναι αντίθετη με την ιδέα της συμμαχίας (του ΝΑΤΟ)».

    Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμια καταδίκη για την ρωσική προσάρτηση ουκρανικών περιοχών – Ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ ζητάει ο Zelensky

    Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό των ΗΠΑ, βάζοντας όρους και προϋποθέσεις για την πώληση και αναβάθμιση των F-16. Εάν δηλαδή η Τουρκία θέλει F-16, θα πρέπει αυτά να μην πετάνε πάνω από την Ελλάδα.

    Ειδικότερα, στην τροπολογία του γερουσιαστή Μενέντεζ αναφέρεται ότι «ο πρόεδρος δεν μπορεί να πωλήσει ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογίας αναβάθμισης ή κιτ εκσυγχρονισμού F-16 σε οποιαδήποτε αρχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου περί Ελέγχου Αμυντικών Εξαγωγών, στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιονδήποτε οργανισμό ή όργανο της Τουρκίας, εκτός και εάν ο πρόεδρος πιστοποιήσει στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις επιτροπές άμυνας του Κογκρέσου ότι μια τέτοια μεταφορά είναι προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ερντογάν θα μεταβεί στην Πράγα, την ερχόμενη εβδομάδα, για την πρώτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, με συμμετοχή 44 χωρών.