Πίνακας Περιεχομένων
    1. Πώς έγινε το ατύχημα στη Λιβαδειά
      1. Εγκλωβισμένοι από χθες 300 άνθρωποι

    Έντεκα είναι τραυματίες του ατυχήματος που έγινε την Δευτέρα (24/1) κοντά στον σταθμό της Λιβαδειάς, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες και 6 οχήματα, για να μεταφερθούν από την αμαξοστοιχία 54 σε ασφαλές σημείο οι τραυματίες, ανάμεσά τους μία ανήλικη. Πρόκειται για ένα παιδί περίπου τεσσάρων ετών που τραυματίστηκε στον αυχένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

    Στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά των τραυματιών, καθώς η παλιά εθνική οδός που οδηγεί από τη Λιβαδειά μέχρι την Τιθορέα ήταν αδιάβατη λόγω της χιονόπτωσης. Έτσι εκχιονιστικά μηχανήματα κατευθύνονταν από τη Λιβαδειά προς τη Δαύλεια, με ασθενοφόρα να ακολουθούν, τα οποία είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο δρόμος έκλεισε ξανά, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και για τη μεταφορά των τραυματιών στο νοσοκομείο Λιβαδειάς χρειάστηκε πάλι τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

    Πώς έγινε το ατύχημα στη Λιβαδειά

    Το ατύχημα σημειώθηκε όταν η αμαξοστοιχία I/C 54, από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ακινητοποιήθηκε λόγω της κακοκαιρίας κοντά στον σταθμό της Λιβαδειάς. Στην προσπάθεια ρυμούλκησης της αμαξοστοιχίας υπήρξε μικρή πρόσκρουση με τη μηχανή ρυμούλκησης λόγω της ολισθηρότητας της γραμμής, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Αττική Οδός: Μια ανακοίνωση-ντροπή και μια συγγνώμη δίχως αντίκρυσμα

    Τελικά, το τρένο τέθηκε σε κίνηση προς τον σταθμό της Δαύλειας και έφτασε εκεί λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας. Στον σταθμό περίμεναν πυροσβέστες και ασθενοφόρα για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους ασθενείς και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

    Οι υπόλοιποι επιβάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα μεταφέρονταν με έξοδα της εταιρείας για διανυκτέρευση στη Λαμία, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Επιβάτες καταγγέλλουν ότι μέσα στο τρένο επικράτησαν πολικές συνθήκες, καθώς για πολλές ώρες δεν είχε θέρμανση ούτε φωτισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

    Εγκλωβισμένοι από χθες 300 άνθρωποι

    Παράλληλα, συνεχίζεται η ταλαιπωρία περίπου 300 επιβατών τρένων, που έχουν εγκλωβιστεί στην Οινόη χθες. Η αμαξοστοιχία 56 ερχόταν από την Αθήνα και ήταν το επόμενο δρομολόγιο έπειτα από εκείνο που έγινε το ατύχημα κοντά στη Λιβαδειά. Πρόκειται για δύο αμαξοστοιχίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

    Πίσω στην Αθήνα μεταφέρονται οι εγκλωβισμένοι επιβάτες του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι η Οδύσσεια των επιβατών ξεκίνησε από τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (24/1) και συνεχίζεται ακόμη και τώρα, καθώς θα μεταφερθούν πίσω στην αφετηρία τους με λεωφορεία, έως ότου απομακρυνθεί ο όγκος του χιονιού που εγκλώβισε την αμαξοστοιχία στην Οινόη.

    Όταν θα συμβεί αυτό, το συγκεκριμένο τρένο θα εκτελέσει τελικά το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη για να τους μεταφέρει στον αρχικό τους προορισμό, κάτι που υπολογίζεται να συμβεί το μεσημέρι της Τρίτης. Θα φτάσουν δηλαδή στη Θεσσαλονίκη με 1,5 ημέρα καθυστέρηση!

    «Ξεκινήσαμε στις 14:20 από το Λιανοκλάδι, έχουμε φτάσει στην Οινόη, είμαστε εδώ 16 ώρες. Δεν μας λένε κάτι, τι θα γίνει», κατήγγειλε επιβάτιδα αμαξοστοιχίας, που μίλησε στις 06:00 το πρωί της Τρίτης στο Open.  «Έχει τελειώσει το νερό, το κυλικείο δεν έχει κάτι να φάμε. Είχαν μείνει μόνο κάτι κρουασάν, φαντάζομαι θα έχουν φύγει και τα τελευταία. Ας έρθουν λεωφορεία να μας πάρουν. Έχουμε αγανακτήσει», δήλωσε μεταξύ άλλων η γυναίκα.

    «Από τις 01:00 μας λένε ότι εκχιονιστικό έρχεται να καθαρίσει τις γραμμές για να πάμε στην Αθήνα. Έπρεπε να ήμασταν στις 16:20 το μεσημέρι (σ.σ. χθες) στην Αθήνα. Να μας πήγαιναν τουλάχιστον σε ένα ξενοδοχείο να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι», κατήγγειλε ακόμη η γυναίκα.  Πολλοί επιβάτες εκφράζουν και στα social media την αγανάκτησή τους για την πολύωρη ταλαιπωρία που βιώνουν. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση για την κατάσταση, πέρα από μία ανάρτηση στο Twitter που έγινε αργά χθες το βράδυ.