Πίνακας Περιεχομένων
  1. Το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα που εξετάζεται

  Oι ειδικοί σχεδιάζουν την σταδιακή άρση όλων των μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα, ένα σχέδιο που θα έχει υλοποιηθεί μέχρι το Πάσχα. Τα καρναβάλια για δεύτερη χρονιά υπό αμφισβήτηση. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, στο θέμα των καρναβαλιών, λέγοντας ότι θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς οι συγκεντρώσεις ανησυχούν τους ειδικούς.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, από την πλευρά των ειδικών σχολιάζουν πως σε έναν μήνα θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, αλλά είναι νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις. Η απαγόρευση διεξαγωγής καρναβαλιών ήταν το πρώτο μέτρο που ελήφθη στη χώρα (τον Φεβρουάριο του 2020) όταν ξέσπασε η πανδημία, πριν από το πρώτο lockdown.

  Ο Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξή του σήμερα ανέφερε ακόμη ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορίζοντας για την άρση των μέτρων για τους εμβολιασμένους είναι το Πάσχα, με τους ειδικούς να θέτουν το παράδειγμα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που αίρουν τα μέτρα, παρά τη μετάλλαξη Όμικρον.

  Το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα που εξετάζεται

  Χθες παρουσιάστηκε το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα στον ΣΚΑΙ. Για τους εμβολιασμένους θα καταργηθεί κάθε μέτρο, αλλά θα υπάρχει υποχρέωση να φορούν μάσκες. Σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με αυτό να αφορά ιδιαιτέρως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία και πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό.

  Οι περιορισμοί δεν σχετίζονται με την ηλικία, αφού το βασικό κριτήριο θα είναι το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι. Παράλληλα, θα μειωθούν τα τεστ, αλλά θα παραμείνει η υποχρέωση να κάνουν τεστ στα σχολεία, ενώ θα γίνουν αλλαγές και στην ανακοίνωση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα ανακοινώνονται μόνο τα περιστατικά με βαριά συμπτώματα.

  Ήδη τα μέτρα έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, με την επαναφορά της μουσικής στα κέντρα διασκέδασης -μόνο για καθήμενους- και του κανονικού ωραρίου λειτουργίας.

  Photo: ferran-feixas/ Unsplash.com