Σε μία νέα στρατηγική κίνηση προχωρά ο Πούτιν τώρα που στρέφεται προς το Ντονμπάς. Σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο που διατήρησε την ανωνυμία του και μίλησε στο BBC, ο Ρώσος Πρόεδρος αλλάζει τον επικεφαλής της εισβολής στον νότιο τομέα. Ο νέος στρατηγός Alexander Dvornikov έχει μεγάλη εμπειρία από πόλεμο, καθώς έχει ηγηθεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία.

    «Εάν η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αλλάξει την τακτική της, είναι πολύ δύσκολο να δούμε πώς θα πετύχει ακόμη και αυτούς τους περιορισμένους στόχους», δήλωσε ο αξιωματούχος μετά την πρόβλεψή του πως ο Πούτιν θα στραφεί στην κατάκτηση μικρότερων πόλεμων μετά την αποτυχία στο Κίεβο.

    Παράλληλα, κλονίζεται για άλλη μία φορά η διεθνής κοινή γνώμη από τις νέες κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου. Η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας Λουντμίλα Ντενίσοβα κατήγγειλε χθες ότι Ρώσοι στρατιώτες βίασαν ανήλικα παιδιά στην Μπούτσα. Δεκατετράχρονη από το προάστιο του Κιέβου έμεινε έγκυος αφού βιάστηκε από πέντε στρατιώτες, ανέφερε η επίτροπος μέσω Facebook. Πρόσθεσε ότι 11χρονο αγόρι από την Μπούκα επίσης βιάστηκε από στρατιωτικούς που ανάγκασαν τη μητέρα του να βλέπει δένοντάς τη σε καρέκλα.

    Για βιασμούς από Ρώσους στρατιωτικούς έκανε λόγο επίσης ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Κριβί Ρι. Στα θύματα συγκαταλέγονται 16χρονη, που έμεινε έγκυος, και 78χρονη, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

    Ακόμη, στον απολογισμό στην Μπούτσα αναφέρεται ότι βιάστηκαν από Ρώσους στρατιώτες είκοσι πέντε γυναίκες.

    Παρά τα τεκταινόμενα του πολέμου, «σύμφωνες» είναι η Ρωσία και η Ουκρανία να ξανασυναντηθούν οι εκπρόσωποί τους στην Τουρκία για διαπραγματεύσεις,  σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο. Απευθείας συνομιλίες έγιναν για τελευταία φορά στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr: 

    Ουκρανία – Κραματόρσκ: Στους 50 οι νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες – Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο Πεσκόφ (Update)

    Νότια Κινεζική Θάλασσα: Το επόμενο «ψυχροπολεμικό» spot; – Η επένδυση της Αυστραλίας σε νέους πυραύλους

    Ρωσική Πρεσβεία: Απειλεί με αντίποινα την Ελλάδα για την απέλαση των 12 διπλωματών