Πίνακας Περιεχομένων
  1. Η Φλόριντα γίνεται η 5η πολιτεία με τέτοια νομοθεσία

  Είθισται να λένε ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά υπήρχε μια γενικότερη αίσθηση πως στις ΗΠΑ την μεγαλύτερη τρέλα θα την βρεις γύρω από τα Απαλλάχια και τις πολιτείες που βρίσκονται στη σκιά τους. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν ισχύει, όπως αποδεικνύει η Φλόριντα, μια πολιτεία που είναι παραδοξότητα ότι έχει τόση επιμονή στο οπισθοδρομικό και το συντηρητικό και έχει για χρόνια Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες, ενώ αποτέλεσε την πολιτεία που έδωσε τη νίκη στον Trump το 2016.

  Τώρα, η Φλόριντα είναι ψηλά στη δημόσια ατζέντα ειδήσεων και έχει δεχτεί την κριτική του Joe Biden, γιατί το Κοινοβούλιο της ψήφισε υπέρ σε μια νομοθεσία που απαγορεύει σε σχολικό προσωπικό να συζητούν περί φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού στα δημοτικά. Κι ενώ αυτό θεωρητικά θα έπρεπε να είναι μια σωστή κίνηση, αφού δε μπορεί να αντιμετωπίζονται παιδιά 6-7 ετών με όρους σεξουαλικότητας, εν τέλει αποδεικνύεται μια κίνηση που απλώς θέλει να περιορίσει την κουβέντα για τη μη ετεροφυλόφιλη σεξουαλικότητα.

  Στην Αμερική έχουν ονομάσει τη νομοθεσία ως «Don’t Say Gay» ή «No Promo Homo» και πρόκειται για μια περίπτωση εξοστρακισμού των παιδιών που το φύλο τους αρχίζει να μεταβάλλεται και να ξεφεύγει από τα ετεροφυλόφιλα πλαίσια. Το επιχείρημα των νομοθετών είναι πως στοχεύουν οι καθηγητές να μην εισάγουν τόσο νωρίς την κουβέντα για τη σεξουαλικότητα στα παιδιά και στο να κρατάνε ενήμερους τους γονείς για όσα συμβαίνουν στην τάξη.

  Με αυτή τη νομοθεσία όμως οι γονείς θα έχουν πρόσβαση στα εκπαιδευτικά και ιατρικά αρχεία των παιδιών τους και το σχολείο θα είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει τους γονείς αν υπάρχει κάποια αλλαγή στις υπηρεσίες προς τους μαθητές ή αν έχει εντοπιστεί κάποια αλλαγή στην ψυχική, συναισθηματική ή σωματική υγεία των μαθητών και στη δυνατότητα του σχολείου να προσφέρει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, τα σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να αποκρύψουν πληροφορίες από τους γονείς, εφόσον θεωρηθεί ότι αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε κακοποίηση, εγκατάλειψη ή αδιαφορία για το παιδί.

  Η ψήφιση του νόμου την Τρίτη στη Φλόριντα, έφερε όλους τους ακτιβιστές της LGBTQ κοινότητας και πολιτικούς του Δημοκρατικού Κόμματος στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το «Don’t Say Gay Bill», που το καταψήφισαν ακόμα και 7 Ρεπουμπλικάνοι.

  Ο Joe Biden, άφησε για λίγο τις κινήσεις του ως προς τη Ρωσία και καταδίκασε αυτή την ψήφιση. «Θέλω να ξέρουν όλα τα μέλη της LGBTQI κοινότητας, ειδικά τα παιδιά που θα επηρεαστούν απ΄αυτή τη νομοθεσία μίσους, ότι τους αγαπάμε και τους αποδεχόμαστε όπως είναι. Έχουν στη στήριξή μας και η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να μάχεται για την προστασία και ασφάλεια που τους αξίζει».

  Η Φλόριντα γίνεται η 5η πολιτεία με τέτοια νομοθεσία

  69 από τους εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο της Φλόριντα ψήφισαν υπέρ της νομοθεσίας αυτής και 47 την καταψήφισαν, ενώ τώρα θα πρέπει να περάσει από τη Γερουσία της πολιτείας. Στη συνέχεια, θα πρέπει ο Κυβερνήτης Ron DeSantis να δώσει την τελική υπογραφή, κάτι που πιθανότατα θα κάνει.

  «Έχουμε δει περιπτώσεις μαθητών που τους έλεγαν διάφοροι στο σχολείο “μην ανησυχείς, μην αποφασίσεις τώρα για το φύλο σου και όλα αυτά”. Και το σχολείο δεν λέει στους γονείς γι΄αυτές τις συζητήσεις που γίνονται. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το μεγάλο ζήτημα σε αυτ΄είναι ότι οι γονείς πρέπει να έχουν θέση στο τραπέζι όταν πρόκειται για πράγματα που συμβαίνουν στο σχολείο», είχε αναφέρει στο παρελθόν ο DeSantis.

  Υπάρχει με πιο απλά λόγια, μια λογική βάση γύρω από την αρχική σκέψη της νομοθεσίας, η οποία εν τέλει κακοφορμίζει γιατί εξαιρεί την ετεροφυλοφιλία. Δηλαδή είναι προφανές πως δε γίνεται να αντιμετωπίζεται οποιοδήποτε παιδί σε προεφηβική ηλικία με όρους σεξουαλικότητας και σίγουρα δε μπορεί ο οποιοσδήποτε καθηγητής να του κάνει διάλεξη για το τι να επιλέξει, γιατί κανένα παιδί στα 7-8-9-10 δεν έχει ιδέα τι σημαίνει σεξουαλικότητα και όλοι αυτοί οι όροι. Και σαφώς οι γονείς πρέπει να έχουν απόλυτη γνώση για το τι αντιμετωπίζει το παιδί τους στο σχολείο.

  Το πρόβλημα εμφανίζεται ακριβώς επειδή μέσα στη νομοθεσία που ψηφίστηκε στη Φλόριντα, φαίνεται να υπάρχουν discrimination terms, δηλαδή μια εμφανής διάκριση στα παιδιά που θα απαγορεύεται να αναφερθεί η σεξουαλική τους ταυτότητα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη νομοθεσία επιτρέπει στον οποιονδήποτε να κάνει καταγγελία για την παραβίασή της και να επέμβει η αστυνομία.

  Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από τη Φλόριντα, υπάρχουν ακόμα το Τένεσι, η Οκλαχόμα, το Κάνσας και η Ιντιάνα που έχουν αντίστοιχες ή παρεμφερείς νομοθετικές ρυθμίσεις που καταλήγουν εις βάρος της LGBTQ κοινότητας.