Πίνακας Περιεχομένων
  1. Ευρεία σύσκεψη στον Πύργο για καταγραφή ζημιών

  Αναζωπυρώσεις σημειώνονται σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία, να δίνουν νέα μάχη. Ειδικότερα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Δούκα, Λάσδικα και Λάλα και στα σημεία βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα τις εστίες της φωτιάς.

  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Patris News, η αναζωπύρωση στο Δούκα πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης. Στο σημείο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις και τα αεροσκάφη.

  Ευρεία σύσκεψη στον Πύργο για καταγραφή ζημιών

  Η καταγραφή των ζημιών σε οικιστικές περιοχές και η άμεση αποκατάσταση των πληγεισών κοινοτήτων, ήταν το κυρίαρχο θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (9/8) στο δήμο Πύργου.

  Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος «από τη μέχρι τώρα αρχική καταγραφή που έκαναν οι πρόεδροι των κοινοτήτων και παρέδωσαν στους μηχανικούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι κτιριακές ζημιές παρουσιάζονται στις κοινότητες Κολύρι, Βαρβάσαινα, Λαμπέτι και Λαντζόι».

  Από την πλευρά του ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, αναφερόμενος στις φωτιές που έπληξαν το Λαμπέτι και το Κολύρι, είπε, σύμφωνα με τον Δήμο, ότι «μόνο σ’ αυτές τις δύο περιοχές σημειώθηκαν καταστροφές σε συνολικά 4.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 2.500 αφορούν αγροτικές και οικιστικές περιοχές και τα υπόλοιπα δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις».

  «Κινούμαστε άμεσα για να μην χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες» επισήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή σύσσωμη η δημοτική Αρχή και η πολιτική προστασία, με την πολύτιμη βοήθεια των δημοτών – εθελοντών, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών, ενώ παράλληλα κινήθηκαν άμεσα όλες οι διαδικασίες, ώστε μέσα σε λίγες μόλις ώρες οι δημοτικές ενότητες που επλήγησαν, να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

  Επίσης, ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι «παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες στις πυρόπληκτες τοπικές κοινότητες και για το λόγο αυτό θα διπλασιαστεί άμεσα η παγία προκαταβολή προς αυτές, ενώ θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε να συμπεριληφθούν στον επόμενο προϋπολογισμό». Παράλληλα σημείωσε ότι «όποια οικονομική ενίσχυση έρχεται, θα διανέμεται για τις πυρόπληκτες περιοχές».

  Ο δήμαρχος Πύργου είπε επίσης ότι «στο θεματικό πάρκο “Ξυστρή” έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο και το γραφείο εθελοντισμού μηχανισμός συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμονται στα χωριά κατόπιν συνεννόησης αποκλειστικά και μόνο με τους προέδρους που γνωρίζουν πλήρως τις ανάγκες και τα προβλήματα».

  Σε ότι αφορά τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, ο κ. Αντωνακόπουλος διευκρίνισε ότι «ήδη δίνονται ξηρά τροφή για κατοικίδια συντροφιάς και ζωοτροφές».