Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη βόρεια Εύβοια, ενώ ένα νέο πύρινο μέτωπο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο χωριό Κεχριές, το οποίο και εκκενώθηκε στις 7:30 το πρωί. Επιπλέον δύο χωριά, Αμέλαντες και Κεράμεια, εκκενώθηκαν τα ξημερώματα που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή.

    Η φωτιά κινείται πλέον απειλητικά, με ταχύτητα, προς το χωριό Κεχριές. Μάλιστα επί ώρα χτυπούσαν οι καμπάνες, που προειδοποιούσαν τους κατοίκους για τον κίνδυνο. Αυτή την ώρα ένα μέτωπο κινείται από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή νότια προς τις Κεχριές, ενώ παράλληλα ένα νέο μέτωπο κινείται βορειοανατολικά προς τις Κεχριές αλλά και νότια προς τη Δάφνη.

    «Έχουμε δυο νέα μέτωπα. Το ένα είναι τεράστιο, και πιάνει Αμέλαντες και Σκεπαστή. Το άλλο είναι στις Κεχριές. Είναι τραγική η κατάσταση, εκτός ελέγχου. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Στην πρώτη γραμμή είναι κυρίως εθελοντές και δασεργάτες τώρα. Χρειαζόμαστε βοήθεια», αναφέρει ο δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας ο κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

    Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στις Ροβιές μετακινούνται αυτή την ώρα προς τη Λίμνη, τις Κεχριές και τους Κουρκουλούς, ενώ άλλες δυνάμεις υπάρχουν γύρω από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή. Οι Κεχριές είναι το 15ο χωριό που εκκενώνεται από την έναρξη της φωτιάς. Τις προηγούμενες ημέρες εκκενώθηκαν, με εντολή της Πυροσβεστικής, τα χωριά και οι οικισμοί Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι, Αμέλαντες και Κεραμειά. Στα περισσότερα χωριά, μετά την εκκένωσή τους, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτά.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, όμως από τις 3:00 εντάθηκαν οι άνεμοι και άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Από τα μεσάνυχτα, δε, οι πυροσβετικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών.