Πίνακας Περιεχομένων
  1. Ρώσικη ρουλέτα στο Mont Blanc

  Αν κάποιος θέλει να ανέβει την τρίτη υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Mont Blanc, τότε ίσως χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ως εγγύηση. Ειδικότερα, εξετάζεται πολύ σοβαρά από τον τοπικό δήμαρχο Jean-Marc Peillex, να δίνουν όσοι θέλουν να κάνουν αναρρίχηση εκεί, 15.ο00 ευρώ.

  Η πρόταση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα αγανάκτησης του δημάρχου, ο οποίος έχει κουραστεί με όσους αψηφούν τον κίνδυνο. Γι’αυτό και σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά, τα 15.000 ευρώ να είναι τα χρήματα που θα καλύψουν την επιχείρηση διάσωσης ή, σε πιο ακραίο βαθμό, τα έξοδα της κηδείας τους.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, o Peillex, που είναι δήμαρχος στο Saint-Gervais-les-Bains, ανέφερε πως πολλοί αναρριχητές παίζουν με τη ζωή τους χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα, όπου ο ζεστός καιρός έχει κάνει πλέον τις συνθήκες ακόμα πιο επικίνδυνες. «Ο δήμος του Saint-Gervais σχεδιάζει να λάβει μέτρα προσαρμοσμένα στην ανευθυνότητα ορισμένων και στους κινδύνους στους οποίους βάζουν τους διασώστες», είπε χαρακτηριστικά.

  Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η εγγύηση των 15.000 ευρώ αντιστοιχεί στο «μέσο κόστος μιας διάσωσης (10.000 ευρώ) και στα έξοδα κηδείας ενός θύματος (5.000 ευρώ). Είναι απαράδεκτο να επιβαρύνεται ο Γάλλος φορολογούμενος με αυτό το κόστος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι όσοι κάνουν τώρα την ανάβαση το κάνουν «με τον θάνατο στο σακίδιό τους».

  Ρώσικη ρουλέτα στο Mont Blanc

  Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, μια συγκεκριμένη διαδρομή κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, εξού και αποκαλείται «διάδρομος του θανάτου». Απηύθυνε έκκληση σε όσους σκέφτονται να την δοκιμάζουν ώστε να κατακτήσουν την κορυφή του Mont Blanc, να μην το κάνουν. Γενικά, η αναρρίχηση εκεί έχει γίνει δύσκολη εξαιτίας των μεγάλων καταπτώσεων βράχων και μιας περιόδου ξηρασίας και καύσωνα.

  Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιούλιος στην χώρα ήταν ο πιο ξηρός μήνας εδώ και 63 χρόνια. Ο δήμαρχος κατηγόρησε περίπου 50 ψευδο-ορειβάτες που διέσχισαν τη διαδρομή τον ίδιο μήνα ότι «έπαιζαν το τελευταίο μοντέρνο παιχνίδι: Ρωσική ρουλέτα!». Στη δήλωσή του μάλιστα ανέφερε ότι οι χωροφύλακες σε ένα ελικόπτερο χρησιμοποίησαν μεγάφωνο για να αναγκάσουν μια ομάδα Ρουμάνων πεζοπόρων να μην προχωρήσει, με την προσπάθειά τους να ανέβουν στην κορυφή.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Νησιά Φίτζι: Οι κάτοικοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωριά τους από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας

  Κρήτη: Ένας τυχαίος έλεγχος ξεσκέπασε το μεγαλύτερο κύκλωμα νοθευμένων ποτών στην Ευρώπη

  Emily Ratajkowski: Την ικετεύει για επανασύνδεση ο εν διαστάσει σύζυγός της μετά την «κατά συρροήν απιστία»