Οι ισχυρές πλημμύρες που έπληξαν την Λίμνη Κόμο, στην Ιταλία, επέφεραν ανεπανόρθωτες βλάβες σε σπίτια, ενώ πολλοί ήταν οι άνθρωποι που κινδύνεψαν. Ο George Clooney ήταν ανάμεσα σε αυτούς, καθώς παραθέριζε στην στη βίλα του στην πόλη Laglio με τη σύζυγό του, Amal Clooney, και τα δύο τετράχρονα παιδιά τους -την Ella και τον Alexander- όταν η περιοχή επλήγη από έντονη βροχόπτωση διάρκειας τριών ημερών.

    Η καταρρακτώδης βροχή είχε ως αποτέλεσμα πλημμύρες. Πάνω από 60 άνθρωποι έπρεπε να σωθούν, όταν οι επιπτώσεις της βροχής, όπως οι κατολισθήσεις, έγιναν αισθητές στις πόλεις τριγύρω από την περιοχή. Ο Clooney φέρεται να βοήθησε τους ντόπιους να καθαρίσουν τα συντρίμμια στην πόλη Laglio την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Roberto Pozzi, καθώς και με τοπικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τους οποίους προσπάθησε να βοηθήσει και στηρίξει όσο μπορούσε.

    Πάντως και η δική του κατοικία επλήγη σοβαρά από τις βροχές και τις πλημμύρες. Μια τεράστια έκταση λάσπης, καθώς και κομμάτια ξύλου και συντριμμιών ξεβράστηκαν στη βίλα του και έφτασαν ακόμη και σε μπαλκόνι στον πρώτο όροφο, όπως ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι καταιγίδες που προκάλεσαν τις πλημμύρες της λίμνης Κόμο ξέσπασαν μόλις μία ημέρα μετά από χαλαζόπτωση, που προκάλεσε ζημιά σε περίπου 100 αυτοκίνητα και σταμάτησε την κυκλοφορία στη βόρεια Ιταλία, κοντά στη Μπολόνια. Τα βίντεο που μοιράστηκαν οι ντόπιοι έδειχναν αυτοκίνητα και παρμπρίζ που είχαν συντριβεί από τις χαλαζοπτώσεις, καθώς οι οδηγοί είχαν μείνει σοκαρισμένοι και έκπληκτοι.