Ο Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση του κορωνοϊού και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να κάνου τεστ, δύο φορές την εβδομάδα, με σκοπό να μετακινούνται με ασφάλεια. Ανέφερε χαρακτηριστικά, πως η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και ότι οι ανεμβολίαστοι κανονικά θα έπρεπε να κάνουν δυο φορές την εβδομάδα τεστ για να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια π.χ. στο σούπερ μάρκετ και, ουσιαστικά, έστειλε ξανά ένα μήνυμα αναγκαιότητας εμβολιασμού, έτσι ώστε να μπορέσει να επανέλθει σε μια κανονικότητα η καθημερινότητα.

    Εξήγησε ακόμη, ωστόσο, ότι ένα τέτοιο μέτρο, δηλαδή να υποχρεούνται οι ανεμβολίαστοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα, είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Χαράλαμπος Γώγος είπε:

    «Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει -φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε» είπε ο κ. Γώγος.

    «Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει – γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους», πρόσθεσε ο καθηγητής.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το ιδανικό σενάριο είναι να πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο θα πρέπει το  ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%. Εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση με το 60% των πολιτών εμβολιασμένο και τους υπολοίπους «να τρέχουν να κάνουν τεστ πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα» καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και προβληματικό για την καθημερινότητα. «Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», κατέληξε.