Ένα -όχι και τόσο πρωτοφανές για την εποχή των social media- περιστατικό έλαβε χώρα στην ακτή του Amalfi, στην Ιταλία.

    Μία γυναίκα βρήκε το τέλειο σημείο για να βγάλει φωτογραφίες για το Instagram της, έξω από σημαντικό καθεδρικό ναό της περιοχής.

    Ωστόσο, για την τέλεια λήψη έπρεπε να είναι μισόγυμνη, καλυμμένη μόλις με ένα πορφυρό ύφασμα που θύμιζε haute couture φόρεμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί αλαλούμ στους περαστικούς, που το θεώρησαν ασέβεια.

    Η Τσέχα τουρίστρια έκανε την φωτογράφισή της στις 7:30 το πρωί, ώστε να μην υπάρχει πολυκοσμία.

    Φωτογραφήθηκε έξω από τον καθεδρικό του Αγίου Αντρέα, ο οποίος χτίστηκε το 1067 μ.Χ.

    Το να βγαίνουν πολύ νωρίς το πρωί οι τουρίστες για φωτογραφίες είναι πάγια πρακτική των επισκεπτών της Ιταλίας, λόγω της πολυκοσμίας. Μάλιστα, σε σημεία όπως το Fontana Di Trevi, δεν μπορεί να αποφύγει κανείς τον συνωστισμό ούτε στις 6 το πρωί.

    Η ημίγυμνη τουρίστρια καθώς και η παρέα της, συνελήφθησαν από τις ιταλικές Αρχές.

    Οι Ιταλοί είναι έξαλλοι με την συμπεριφορά των τουριστών, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια κάθε ιταλική πόλη. Η τελευταία φορά που οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν με κάποιον ταξιδιώτη ήταν όταν Άραβας τουρίστας κατέβηκε με την μαζεράτι του τα Σκαλινάτα της Ρώμης.

    Ο υπερτουρισμός είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα για την Ιταλία που η Βενετία θα γίνει η πρώτη πόλη που για να την επισκεφτεί κανείς θα πρέπει να κάνει κράτηση και να πληρώσει το ποσό των 10€ για κάθε ημέρα που περνάει εκεί.