Πίνακας Περιεχομένων
    1. Νέα ψυχρή εισβολή

    Η ΕΜΥ (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία), εξέδωσε έκτακτο δελτίο, με το οποίο προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα. Επίσης, ανέφερε λεπτομερώς τα ακριβή φαινόμενα της κακοκαιρίας αλλά και τις περιοχές που θα πλήξουν, από το μεσημέρι της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου. Κύρια χαρακτηριστικά, οι βροχές και καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά – ημιορεινά και θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη.

    Έρχεται σχέδιο αποζημίωσης των πολιτών: Εξετάζεται να δίνονται 100€ για κάθε ημέρα διακοπής ρεύματος

    Πιο αναλυτικά:

    Τρίτη (01-02-2022)

    Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, με ένταση τοπικά τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ.

    Τετάρτη (02-02-2022)

    Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θράκης.

    Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά το μεσημέρι και στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια το βράδυ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο που η μέγιστη έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

    Πέμπτη (03-02-2022)

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν και σε Κρήτη, Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

    Κατά τόπου πυκνές χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις πρωινές ώρες και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη που η ένταση τους θα φτάνει τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

    Νέα ψυχρή εισβολή

    Για τη νέα ψυχρή εισβολή που καταφθάνει στη χώρα είχε κάνει ανάρτηση ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, επισημαίνοντας ότι θα φέρει χιόνια, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

    Ο μετεωρολόγος, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του: «Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι ισχυροί νοτιάδες, η πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στη βόρεια Ελλάδα αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν τα ορεινά, αρκετές ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας αλλά ακόμη και πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας».