Προειδοποίηση προς του Γερμανούς ταξιδιώτες έκδωσε η εφημερίδα Handelsblatt ότι στην Μύκονο θα φάνε «καλαμαράκια που κοστίζουν 79€», προβάλλοντας ταυτόχρονα την εναλλακτική επιλογή της Τουρκίας, στην οποία θα κάνει κανείς εξαιρετικά φτηνές διακοπές λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας. 

  Ωστόσο, σημειώνει ότι η προσέλκυση τουριστών στην χώρα μας σπάει κάθε ρεκόρ καθώς παρά την ακρίβεια που έχει κάνει τις τιμές στα νησιά εξωφρενικά υψηλές, το «brand name» της Ελλάδας είναι ακόμη αρκετά ισχυρό.

  «Για την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία, αυτό το καλοκαίρι σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή. Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας, η επιθυμία για ήλιο και παραλία είναι τόσο μεγάλη, που οι κρατήσεις ξεπερνούν τις προσδοκίες του κλάδου» αναφέρει. Ορισμένοι προορισμοί μάλιστα αναμένεται να φτάσουν ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019, που ήταν επίσης χρονιά ρεκόρ σε πολλά μέρη. Όμως οι φετινές διακοπές έχουν το τίμημά τους, σημειώνει ο συντάκτης, εξηγώντας ότι ο υψηλός πληθωρισμός, που στην ευρωζώνη έφτασε το 8,1% κάνει και τις καλοκαιρινές διακοπές πιο ακριβές.

  Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του Handelsblatt χαρακτηρίζει την Ελλάδα «το νέο ανατέλλον αστέρι ανάμεσα στους προορισμούς για διακοπές μετά την πανδημία».

  «Εάν δεν προσέξει κανείς στη Μύκονο, θα τον ξεσκίσουν αλύπητα: 79 ευρώ η μερίδα καλαμάρια στα κάρβουνα, 15 ευρώ ο εσπρέσο» γράφει ο αρθρογράφος, που υποστηρίζει ότι παρά την οργή αρκετών ταξιδιωτών για τις τιμές στα social media, μέχρι στιγμής, η επιθυμία για ταξίδι στην Ελλάδα δεν υποχωρεί.

  Το δημοσίευμα αυτό σίγουρα δεν είναι η ιδανική διαφήμιση για την χώρα μας. Μπορεί, όμως, κανείς να τους κατηγορήσει; Η αλήθεια είναι ότι όντως, τα νησιά της Ελλάδας και δη η Μύκονος είναι απλησίαστα σε τιμές, σε σημείο που οι εργαζόμενοι στην εστίαση αναφέρουν ότι οι πελάτες τους είναι ως επί των πλείστων ξένοι, οι οποίοι πληρώνονται με καλύτερους μισθούς και μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ταξίδι, τη διαμονή και τα έξοδα.

  Εκτός από τους Γερμανούς τουρίστες, νέο ρεκόρ αναμένεται ότι θα σημειώσει φέτος και ο αριθμός των επισκεπτών από τις ΗΠΑ. Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, Delta, American και United προσφέρουν περισσότερες απευθείας πτήσεις από ποτέ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Αμερικανοί είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι επισκέπτες, επειδή ξοδεύουν σημαντικά περισσότερα χρήματα από άλλους ξένους.

  Την ίδια στιγμή, υπάρχει και το «κενό» που θα αφήσουν πίσω τους οι 800.000 Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες που ήρθαν στην χώρα μας το 2019 και φέτος δεν θα την επισκεφτούν λόγω του πολέμου.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Gazprom: Κλείνει το φυσικό αέριο για 5 ημέρες στην Ελλάδα

  Πάτρα: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα – Μαρτυρούν εγκληματική ενέργεια;

  Emmanuel Macron: Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μετά την «ήττα» του στις βουλευτικές εκλογές