Μετανάστευσαν στις Η.Π.Α., ελπίζοντας πως θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Και για του λόγου του αληθές, πολλοί από αυτούς όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά δημιούργησαν αυτοκρατορίες αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχος των Ηνωμένων Πολιτειών που έρχονται από άλλες χώρες, είτε ως πρώτης είτε ως δεύτερης γενιάς μετανάστες, είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 92 επιχειρηματίες προερχόμενους από 35 χώρες. Ανάμεσά τους και τρεις Έλληνες.

    Παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους μετανάστες αυτούς ξεκίνησαν με ένα παχυλό κεφάλαιο να επενδύουν στα όνειρά τους, είναι αξιοθαύμαστο πως κατάφεραν να μετατρέψουν τις επιχειρήσεις τους σε εταιρίες-κολοσσούς. Μάλιστα, μερικοί από αυτούς είναι και «αυτοδημιούργητοι» καθώς ξεκίνησαν σχεδόν από το μηδέν μέχρι να κάνουν τις ιδέες τους επιχειρηματικές καινοτομίες,

    Ο συνολικός πλούτος τους; 711 δισεκατομμύρια δολάρια· διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Αποτελούν το 13% της λίστας με τους 735 δισεκατομμυριούχους της Αμερικής.

    Οι μετανάστες αυτοί κατάγονται από 35 χώρες από όλες τις Ηπείρους. Ο πιο πλούσιος από αυτούς, ο Elon Musk γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νότιο Αφρική.

    Άλλοι 5 κατάγονται από την Αφρική, ανάμεσά τους και ο Tope Awotona, ο οποίος ίδρυσε την εταιρία που φτιάχνει ημερολογιακά προγράμματα και εφαρμογές με το όνομα Calendly. Πριν φύγει από την Νιγηρία, ζούσε στο Λάγος. Στα 12 του ήταν μπροστά όταν ο πατέρας του δολοφονήθηκε από ληστές που προσπαθούσαν να του κλέψουν το αμάξι. Τρία χρόνια αργότερα εκείνος και η οικογένειά του μετακόμισαν στην Atlanta της Georgia.

    Από ποια χώρα προέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες δισεκατομμυριούχοι; Από το Ισραήλ, από όπου κατάγονται 10 από τους 93. Μεταξύ τους και η CEO της Oracle, Safra Catz μία από τις 10 γυναίκες που έχει η λίστα.

    Άλλοι 8 δισεκατομμυριούχοι γεννήθηκαν στον Καναδά, 7 στην Κίνα, 7 από την Ινδία.

    Στην λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται 36 δισεκατομμυριούχοι που ναι μεν ζουν και δραστηριοποιούνται στις Η.Π.Α., όμως έχουν ακόμη υπηκοότητα από άλλες χώρες. Ανάμεσά τους και η τραγουδίστρια Rihanna, η εταιρία «Fenty» της οποίας την έκανε την πρώτη δισεκατομμυριούχο των Barbados.

    *Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images 

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Vladimir Putin: Τι συμβαίνει με την υγεία του; Το βίντεο που πυροδοτεί τις ανησυχίες

    Πρωτοφανείς εικόνες στην Σανγκάη: Υγειονομικοί σπάνε πόρτα 92χρονης για να τεθεί σε καραντίνα

    Graham Phillips: Ποιος είναι ο YouTuber που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου