Πίνακας Περιεχομένων
    1. Φόβοι για εκατόμβη νεκρών από την αεροπορική επιδρομή σε στρατόπεδο στο Μικολάιφ
    2. Boris Johnson: «Νέα εποχή εκφοβισμού αν πετύχει η ρώσικη εισβολή»

    Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, έχουμε δει τη Ρωσία να απειλεί κι άλλες χώρες, όπως τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Τώρα έρχεται να προστεθεί και η Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται πως προχώρησε σε απειλητικές δηλώσεις δια στόματος Aleksei Paramonov, υπεύθυνος του τομέα ευρωπαϊκών θεμάτων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    «Η Ρώμη πρέπει να συνέλθει, για να μην φτάσουμε σε μη αντιστρέψιμες συνέπειες», διαμήνυσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Οι κυρώσεις δεν είναι δική μας επιλογή. Δεν θέλουμε, η λογική του Γάλλου υπουργού οικονομικών Bruno Le Maire, ο οποίος κήρυξε ολικό χρηματοοικονομικό πόλεμο στην Ρωσία, να βρει θιασώτες στην Ιταλία, προκαλώντας μια σειρά από μη αντιστρέψιμες συνέπειες».

    Φόβοι για εκατόμβη νεκρών από την αεροπορική επιδρομή σε στρατόπεδο στο Μικολάιφ

    Την ίδια ώρα, το στρατόπεδο στο Μικολάιφ, που καταστράφηκε από την ρωσική αεροπορική επιδρομή, θα έχει μάλλον βαρύ απολογισμό νεκρών. Κι αυτό γιατί την ώρα της επίθεσης, βρίσκονταν εκεί 200 νεαροί στρατιώτες. Δεκάδες έχουν σκοτωθεί, δήλωσε άλλος ουκρανός στρατιώτης. «Συνεχίζουμε να μετράμε, αλλά είναι αδύνατον να ξέρουμε λόγω της κατάστασης των πτωμάτων», δήλωσε ένας διασώστης.

    Boris Johnson: «Νέα εποχή εκφοβισμού αν πετύχει η ρώσικη εισβολή»

    Μια «νέα εποχή εκφοβισμού» που εκτείνεται από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα πλησιάζει αν o Vladimir Putin πετύχει την εισβολή του στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο Boris Johnson και πρόσθεσε: «Είναι η ώρα των επιλογών, μιας επιλογής ανάμεσα στην ελευθερία και την καταπίεση».

    Επιπλέον, προειδοποίησε άλλους ηγέτες να μην υιοθετήσουν μια στάση «realpolitik» έναντι του Putin. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι ανά την υφήλιο, που λένε ότι είναι καλύτερα να τα βρίσκει κανείς με την τυραννία». Μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με τον Putin μετά από αυτό, όπως είχε κάνει η Δύση το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, θα σήμαινε επανάληψη του ίδιου ακριβώς λάθους, υπογράμμισε.

    Μάλιστα, περιέγραψε τον Putin ως «βαποράκι σε παράδρομο, που τροφοδοτεί τον εθισμό και δημιουργεί εξάρτηση» από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ρωσίας.

    «Ο πόλεμος του Putin έχει σκοπό να προκαλέσει οικονομική ζημιά στη Δύση και να τον ωφελήσει», είπε στη διάσκεψη. Γνωρίζει ότι με κάθε αύξηση του δολαρίου στην τιμή του βαρελιού πετρελαίου, παίρνει δισεκατομμύρια περισσότερα έσοδα από τις πωλήσεις είτε πετρελαίου είτε φυσικού αερίου, και αυτή είναι η τραγωδία της κατάστασης. Τώρα θέλει να αποδυναμώσει τη συλλογική βούληση αντίστασης αυξάνοντας το κόστος ζωής, χτυπώντας μας στα πρατήρια βενζίνης και στους λογαριασμούς των καυσίμων μας, γι’ αυτό πρέπει να απαντήσουμε.»

    Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να κάνουμε θαρραλέα βήματα για να τερματίσουμε την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Πούτιν. Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε τον έλεγχο της τροφοδοσίας μας αναφορικά με την ενέργεια».

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr

     

    Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Νορβηγία – 4 αξιωματικοί νεκροί

    Κίνα: Οι 4 τρόποι που επιλέγει να «δυσκολέψει» τη Ρωσία ενόψει των δυτικών κυρώσεων