Από την πρώτη ημέρα που εξελέγη ως Πρωθυπουργος της Φινλανδίας και ως ηγέτιδα μιας πολιτικής σύμπραξης πέντε γυναικών, η Sanna Marin αποθεώθηκε περισσότερο για το φύλο της και λιγότερο για τις πολιτικές και κοινωνικές της ιδέες, λες και είναι το φύλο της που τη χαρακτηρίζει και όχι το πνεύμα της ή το όραμα της για τη χώρα της. Γιατί στη Φινλανδία, σε αντίθεση με άλλες χώρες και δη εμάς που τόσο κολλημένοι είμαστε σε εξωτερικά χαρακτηριστικά, ελάχιστα τους απασχολεί αν ηγείται γυναίκα, άντρας, γκέι, τρανς ή σκουπόξυλο.

    Αυτό που έχουν μάθει να κοιτάνε είναι η τοποθέτηση, ο χαρακτήρας, οι προθέσεις, το σχέδιο. Και γι΄αυτό είναι εδώ και μια τριετία Πρωθυπουργός της χώρας η Sanna Marin.

    Φυσικά, κανείς δε μπορεί να παραβλέψει πως η εικόνα της συμβάλλει αρκετά. Γιατί σε μια Ευρώπη συνηθισμένη σε πολιτικούς που εμμένουν στους τύπους, η Marin καταργεί τα κλισέ και δείχνει πως η ηγεσία μιας χώρας δεν σημαίνει και το τέλος του εαυτού της, της διασκέδασης της, της έκφρασης του χαρακτήρα της με τον τρόπο που την ικανοποιεί. Ιδίως ως προς το στυλιστικό κομμάτι.

    Η Sanna Marin, που πριν λίγες ημέρες γιόρταζε επέτειο 2 ετών γάμου με τον Markus Räikkönen, βρέθηκε σε ένα πολυθεματικό φεστιβάλ της Φινλανδίας, το Flow, κι εκεί συζητήθηκε με κολακευτικό τρόπο για το στυλ της, κάτι που έχει ξανακάνει στο πρόσφατο παρελθόν.

    Ένα φόρεμα με παγέτες και τα αγαπημένα της μαύρα μποτάκια επέλεξε η Sanna Marin για να δώσει έναν glam rock χαρακτήρα στην εμφάνιση της, που ούτως ή άλλως κινείται πάντοτε προς την πιο rock κατεύθυνση. Με μια μαύρη τσάντα χειρός και μαύρα γυαλιά, πόζαρε μαζί με τη φίλη της και προσωπική της φωτογράφο, τη Janita Autio, θυμίζοντας περισσότερο κάτι από celebrity παρά ηγέτιδα. Κι αυτό είναι ένα στερεότυπο που το αναφέρουμε μόνο και μόνο για να δείξουμε πόσο άτοπο είναι στις μέρες μας.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Δε βρίσκεις τραπέζι ούτε με λάδωμα: Tο εστιατόριο του Μανχάταν όπου κάνουν παρέλαση οι αστέρες

    Donald Trump: Η έρευνα του FBI και η πιθανότητα να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία

    Kim Kardashian: Εξέθεσε την αδερφή της – Ήπιε την τεκίλα της, την έφτυσε και την αποκάλεσε «αηδία»