Τον γύρο του κόσμου κάνει η τραγική είδηση για δυστύχημα στην Ινδία που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 130 ανθρώπους. Κακό συντηρημένη γέφυρα κατέρρευσε ενώ εκατοντάδες άνθρωποι την διάβαιναν.

    Η κρεμαστή πεζογέφυρα που κατέρρευσε στην Ινδία κατασκευάστηκε την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας και μόλις είχε παραδοθεί ξανά στο κοινό μετά από πολύμηνες εργασίες συντήρησης.

    Οι αρχές εκτιμούν πως κάπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για θρησκευτική γιορτή πάνω στη γέφυρα και γύρω από αυτή όταν τα καλώδια που την κράταγαν υποχώρησαν, καθώς έπεφτε η νύχτα. Τουλάχιστον 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της κατάρρευσης:

    Όλο και συχνότερο το φαινόμενο ανεπαρκώς συντηρημένες υποδομές στην Ινδία να καταρρέουν 

    Το 2016, η κατάρρευση υπερυψωμένης πεζογέφυρας πάνω από κατάμεστο δρόμο στην πόλη Κολκάτα (ανατολικά) στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους.

    Το 2011, τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε η γέφυρα πάνω στην οποία βρίσκονταν, και τότε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής γιορτής, στη βορειοανατολική Ινδία, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη Νταρτζίλινγκ.

    Προτού συμπληρωθεί μια εβδομάδα, άλλοι περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κατάρρευση πεζογέφυρας που συνέδεε τις δύο όχθες ποταμού στην πολιτεία Αρουνάτσαλ Πραντές (βορειοανατολικά).

    Το 2006, τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε γέφυρα, κατασκευασμένη 150 χρόνια νωρίτερα, πάνω σε επιβατικό τρένο-εξπρές σε σταθμό στην πολιτεία Μπιχάρ (ανατολικά).