Πίνακας Περιεχομένων
  1. Η στιγμή της επίθεσης
  2. «Κοιτάζω τον καθρέφτη και νιώθω ότι είμαι όμορφη»
  3. Η πρώτη φορά που είδε το πρόσωπό της

  Η Ιωάννα Παλιοσπύρου είναι ένας από τους πιο γενναίους ανθρώπους. Και όχι γιατί αποκάλυψε το πρόσωπό της στην εκπομπή Πρωταγωνιστές, αλλά γιατί θέλει πολύ θάρρος για να διαχειριστείς ότι η ζωή σου έχει αλλάξει μέσα σε μια στιγμή. Να μπαίνεις στο ένα χειρουργείο μετά το άλλο, 11 μέχρι στιγμής στο σύνολο, κάτι που ακόμα δεν έχει τελειώσει.

  Στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη, τα έζησε όλα από την αρχή. Βρέθηκε στο σημείο όπου δέχθηκε την επίθεση και εξιστόρησε τα όσα ακολούθησαν. Ήταν 20 Μαΐου 2020 και ώρα 9:0 το πρωί, όταν η Ιωάννα δέχθηκε την επίθεση στο ισόγειο πολυκατοικίας όπου περίμενε να πάρει το ασανσέρ για να ανέβει στα γραφείο της, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.
  708 ημέρες μετά, ύστερα από 11 επίπονα χειρουργεία η Ιωάννα μας έδειξε το πρόσωπό της, μίλησε για την ημέρα της επίθεσης, έδειξε πως πραγματοποιεί τις θεραπείες της αλλά και τι κάνει στην καθημερινότητά της.

  Η στιγμή της επίθεσης

  «Περίμενα στο ασανσέρ για να ανέβω στο γραφείο. Εκείνη είχε κρυφτεί στο υπόγειο. Όλο αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση μου. Κατάλαβα αμέσως τι έγινε από την απαίσια μυρωδιά. Κάψιμο. Πόνοι. Εκείνη έφυγε τρέχοντας. Δεν την είδα εγώ. Είχε πέσει το υγρό στο μάτι μου και όλα ήταν θολά. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το φαρμακείο που υπάρχει απέναντι. Σκέφτηκα ότι θέλω βοήθεια και θυμήθηκα αυτό. Δεν κοίταξα καθόλου όταν πέρασα το δρόμο. Δεν έβλεπα. Θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο.

  Μπήκα μέσα στο φαρμακείο και φώναζα πως πονάω, πως θέλω βοήθεια. Τους κινητοποίησαν οι φωνές μου. Ένιωθα να καίγομαι. Έβλεπα στο νιπτήρα να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ο λόγος που σώθηκε το μάτι μου ήταν που έριξα αμέσως νερό. Οι γιατροί μου είπαν πως αυτό με έσωσε. Βοήθησε πολύ το ότι με πήγαν γρήγορα στα νοσοκομείο. Ήξερα πως ήταν καυστικό υγρό. Δεν ήξερα πως ήταν βιτριόλι. Ένιωσα ασφάλεια δίπλα στους γιατρούς και κατέρρευσα».

  «Κοιτάζω τον καθρέφτη και νιώθω ότι είμαι όμορφη»

  Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έβγαλε την προστατευτική μάσκα, με χιλιάδες θετικά μηνύματα χρηστών στο Twitter. «Έχω αποκτήσει μεγάλο μέρος της αυτοπεποίθησης που είχα, πλέον κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και μου χαμογελάω και νιώθω ότι είμαι όμορφη. Νιώθω ότι είμαι όμορφη με κοιτάζω και λέω είμαι όμορφη. Η λέξη όμορφη δεν έχει να κάνει 100% με την εικόνα την εξωτερική έχει να κάνει με το πως νιώθω έχει να κάνει με την αγάπη που παίρνω καθημερινά από τους δικούς μου και έτσι έχω ξαναχτίσει όλο αυτό το συναίσθημα και την αυτοπεποίθηση και την ομορφιά που νιώθω πραγματικά μέσα μου και αυτό βγαίνει προς τα έξω».

  Η πρώτη φορά που είδε το πρόσωπό της

  Όπως είπε, στο δωμάτιο του νοσοκομείου υπήρχε καθρέφτης που ήταν καλυμμένος για να μην μπορεί να δει τον εαυτό της. Ωστόσο λίγες ημέρες πριν βγει από το νοσοκομείο με τους γιατρούς και τους ψυχολόγους να την ενθαρρύνουν αποφάσισε έχοντας στο πλευρό της τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου να δει τον εαυτό της. «Ήρθε η γιατρός μου έφερε το μέικ απ άρχισε να μου το τοποθετεί παντού. Μου τοποθέτησε μερικές γάζες στα πιο δύσκολα σημεία που ήταν ακόμη ευαίσθητα και μου έδωσε έναν καθρέφτη. Πήρα μια βαθιά ανάσα και λέω οκ».

  Αυτό το διάστημα η Ιωάννα μπαίνει στο νοσοκομείο προκειμένου να της τοποθετηθεί διατετήρας ένα μπαλόνι κάτω από το δέρμα με τις τρίχες των μαλλιών. Και πηγαίνει κάθε εβδομάδα για να το γεμίζουν με φυσιολογικό ορό. Όπως είπε «με αυτό τον τρόπο τεντώνουν το δέρμα δημιουργούν πλεονάζων δέρμα και μετά από 3 μήνες θα κάνω χειρουργείο για να μου το αφαιρέσουν και να τοποθετήσουν το πλεονάζων δέρμα ώστε να κατεβάσουν την γραμμή των τριχών πιο χαμηλά για να καλύψουν το έλλειμμα που υπάρχει».

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Volodymyr Zelensky: Οι Ρώσοι έφτασαν πολύ κοντά στο να τον πιάσουν, τις πρώτες ώρες της εισβολής

  Hailey Bieber: Μίλησε για το εγκελαφικό που πέρασε – Πώς κατέληξε να έχει θρόμβο στο αίμα;