Ακόμα μια ένοπλη επίθεση προστίθεται στην «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, αυτή την φορά στο εμπορικό κέντρο του Greenwood, στην Ιντιάνα. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα και άλλοι δύο νοσηλεύονται σε ήπια κατάσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας πολίτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη.

    Ο άνδρας εισέβαλε με καραμπίνα και πολλούς γεμιστήρες στο Greenwood Park Mall, ανοίγοντας πυρ σε εστιατόριο του εμπορικού κέντρου των ΗΠΑ, το απόγευμα της Κυριακής. Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Greenwood, Jim Ison, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο 22χρονος άνδρας που τον σκότωσε ήταν νομίμως οπλισμένος και παρατήρησε τον πυροβολισμό.

    Στα θύματα συγκαταλέγονται ένας άνδρας και τέσσερις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου ενός 12χρονου κοριτσιού του οποίου οι γονείς το μετέφεραν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα μετά τον πυροβολισμό, και ευτυχώς είναι «μια χαρά». Το δεύτερο τραυματισμένο θύμα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και σε σταθερή κατάσταση από το απόγευμα της Κυριακής. Αρχικά οι πολίτες που έκαναν βόλτες αμέριμνοι στο εμπορικό, νόμιζαν ότι χάλασε το καρουζέλ, μέχρι που είδαν κόσμο να τρέχει ανάστατο.

    Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τα κίνητρα του δράστη, ενώ ανακρίνει αυτόπτες μάρτυρες για τυχόν στοιχεία. Ζητούν από όλους να επικοινωνήσουν με τις αρχές και έχουν ζητήσει από το κοινό να μείνει μακριά από το εμπορικό κέντρο αυτή τη στιγμή, αν και δεν υπάρχει κάποια νέα απειλή.

    Το αστυνομικό τμήμα του Greenwood έχει εκπαιδευτεί για ένα σενάριο μαζικής σκοποβολής και έχει πραγματοποιήσει «πολλαπλές ασκήσεις» για να προετοιμαστεί σε καταστάσεις ενεργού σκοπευτή, σύμφωνα με τον Ison. «Αλλά π πραγματικός ήρωας της ημέρας είναι ο πολίτης που κρατούσε νόμιμα πυροβόλο όπλο και μπόρεσε να σταματήσει τον δράστη σχεδόν μόλις ξεκίνησε» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του τμήματος.

    Υπήρξαν 350 μαζικοί πυροβολισμοί φέτος, σύμφωνα με το Gun Violence Archive. Σύμφωνα με το CNN, μαζικός πυροβολισμός είναι ένας πυροβολισμός κατά τον οποίο πυροβολούνται τέσσερα ή περισσότερα άτομα, μη συμπεριλαμβανομένου του πυροβολητή. Πρόσφατα θρήνησαν θύματα σε ένα δημοτικό σχολείο στο Uvalde του Τέξας και μια παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Highland Park του Ιλινόις.

    Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

    Antonov: Τα 38 μοιραία λεπτά και η ηρωική προσπάθεια του πιλότου να μην πέσει σε σπίτια στην Καβάλα

    Συνελήφθη ο βαρόνος ναρκωτικών, Caro Quintero, που είδαμε στο «Narcos:Mexico» – Πώς κατέληξε στη λίστα των 10 πιο καταζητούμενων του FBI

    Ερντογάν: Ζητάει την «βοήθεια» του Macron για την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος SAMP-T