Ημέρα γιορτής η σημερινή για τις ΗΠΑ, καθώς υπογράφτηκε από το Πρόεδρο Joe Biden ο νόμος που θεσμοθετεί και επιτρέπει τον γάμο ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια.

    «Αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Τον «Νόμο για τον Σεβασμό του Γάμου» σε κλίμα γιορτής, υπό τους ήχους της Cindy Lauper, που ερμήνευσε το «True Colors» μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του νόμου στον αύλειο χώρο του Λευκού Οίκου.

    Ο Biden δήλωσε ότι «αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του». Το μέτρο απαιτεί από όλες τις πολιτείες να αναγνωρίσουν τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε τον νόμο εν μέσω επευφημιών. «Ο γάμος είναι απλός. Ποιον αγαπάς; Θα είσαι πιστός σε αυτό το άτομο που αγαπάς; Δεν είναι περίπλοκο. Ο νόμος αναγνωρίζει ότι ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις μόνος του» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. «Σήμερα είναι μια καλή μέρα. Αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του» είπε. «Και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικός για κάθε Αμερικανό».

    Μαζί του ήταν επίσης η πρώτη κυρία Jill Biden και η αντιπρόεδρος Kamala Harris και ο σύζυγός της.