Πίνακας Περιεχομένων
    1.  «Ψηφίστε μας και δε θα την ξαναδείτε ποτέ»: Σάλος με ακροδεξιό Ιταλό πολιτικό που υπόσχεται να «εξαφανίσει» τους Ρομά

    Πολιτική αντιπαράθεση στην Ιταλία ύστερα από τη δημόσια τοποθέτηση υποψηφίου της άκρας δεξιάς υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ και του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ο Καλότζερο Πιζάνο, υποψήφιος στον Ακράγαντα της Σικελίας είχε, στο παρελθόν, χαρακτηρίσει τον Χίλτερ ως «μεγάλο πολιτικό» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και είχε δηλώσει «στήριξη» στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου.

    «Τι θα πούνε τώρα; Πρόκειται για αστεία; Η φασιστική φλόγα στο σύμβολο του κόμματος, οι φασίστες στα ψηφοδέλτια. Πράγματι, είναι αλήθεια ότι “οι βαθιές ρίζες δεν παγώνουν ποτέ“» σχολίασε ο υποψήφιος της κεντροαριστέρας, Πέπε Προβεντσάνο.

    «Το είπα στο παρελθόν και το επαναλαμβάνω: δεν μπορεί να δίνονται ευκαιρίες σε όσους εξυμνούν το μίσος» πρόσθεσε η Ντουρεγκέλο.

    Το ακροδεξιό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας απάντησε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «ο Πιζάνο παύεται των καθηκόντων του. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και αφορά και τον ρόλο του ως περιφερειακού συντονιστή στην περιοχή του Ακράγαντα και ως μέλους της εθνικής διεύθυνσης του κόμματος».

    Το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι τόνισε, επίσης, ότι «ο Πιζάνο δεν εκπροσωπεί τα Αδέλφια της Ιταλίας σε κανένα επίπεδο, ενώ του απαγορεύθηκε και να χρησιμοποιεί το κομματικό σύμβολο».

    «Πριν από χρόνια έγραψα εντελώς λανθασμένα πράγματα. Ζητώ συγγνώμη από όσους αισθάνθηκαν να προσβάλλονται από τις αναρτήσεις μου, τις οποίες τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια, θεωρώ αναξιοπρεπείς» απάντησε ο ίδιος ο Καλότζερο Πιζάνο.