Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ο Joe Biden σε δυσμένεια και ο γιος του πουλάει έργα τέχης για εκατομμύρια

    Πρώτα ήταν το Αφγανιστάν για τον Joe Biden. Μετά, η έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα και η σύγκρουση με τους αντιεμβολιαστές. Στη συνέχεια, η AUKUS προκάλεσε τριγμούς στη σχέση των ΗΠΑ με τη Γαλλία. Σε όλο αυτό το διάστημα υπάρχει και η διαδικασία που τρέχει για την εισβολή στο Καπιτώλιο. Όλα αυτά θα ήταν υπεραρκετά για έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ. Όμως έπρεπε να εμφανιστεί και κάτι άλλο.

    Ο Hunter Biden, ο μοναχογιός του Αμερικανού Προέδρου μετά το θάνατο του Beau, εκθέτει τον πατέρα του σε μια περίοδο που όλα αυτά τα ανοιχτά μέτωπα έχουν ρίξει τη δημοφιλία του πολύ χαμηλά και την αποδοχή του από το έθνος στο 43%, ενώ η αποδοκιμασία των χειρισμών του έχει ξεπεράσει το 53%. Κάτι που συνέβη μέσα σε 3 μήνες περίπου, καθώς στα μέσα Ιουνίου ο Joe Biden ήταν στο 56% της αποδοχής.

    Ο Hunter Biden εμπλέκεται σε ένα μίνι σκάνδαλο που έφερε στο φως το Insider. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε δύο mail όπου ο Hunter παρουσιάζεται να έχει ζητήσει αμοιβή 2 εκατομμυρίων δολαρίων συν μπόνους επίτευξης στόχων, για τη συμφωνία της Λιβύης πίσω στο 2015, τότε που η χώρα βρισκόταν σε επαναστατικό αναβρασμό λόγω της αραβικής άνοιξης.

    Τότε, ήταν μια περίοδος που είχαν «παγώσει» καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από το περιβάλλον του Muammar Gaddafi και ο Hunter είχε επιστρατευτεί για να σχηματιστεί μια δημοκρατική κυβέρνηση στη χώρα, η οποία σχηματίστηκε στις αρχές του 2016 ως κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αν και το deal που του είχε ανατεθεί, τελικά δεν έγινε.

    Τα δύο mail που ενοχοποιούν τον Hunter, έφτασαν στα χέρια του Insider καθώς ο Hunter είχε αφήσει ένα λάπτοπ του παρατημένο κάπου και ανακτήθηκαν από εκεί αρχεία, κάποια αληθινά και κάποια ψεύτικα, που αποδεικνύουν επιχειρηματικές κινήσεις under the table από τη μεριά του. Κάποιες εξ αυτών με την Κίνα, την οποία ο πατέρας του Joe Biden θέλει να ελέγχει με την AUKUS.

    Ο Joe Biden σε δυσμένεια και ο γιος του πουλάει έργα τέχης για εκατομμύρια

    Σε αυτά τα mail φαίνεται να είναι αποστολέας ο Sam Jauhari, ένας χορηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει τον Hunter για να ξεπαγώσουν τα χρήματα. Η επιλογή του μάλιστα γίνεται γιατί έχει άκρες στην Κίνα με το κυβερνόν κόμμα, έχει σχέσεις με τον θετό γιο του υπουργού Εσωτερικών, John Kerry, Chris Heinz και χάρη στον Joe Biden, διαθέτει το κύρος για να επιτευχθεί ο στόχος. Η σχέση του με τον Heinz ιδιαίτερα, ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα.

    Οι δυο τους ίδρυσαν το 2009 μια ιδιωτική εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων που ασχολείται με ομόλογα και είχαν αναπτύξει ένα δίκτυο σε αρκετές προσοδοφόρες αγορές, με πιο χαρακτηριστική την είσοδο τους το 2014 στο Δ.Σ. μιας εταιρείας αερίου, που ανήκε σε έναν Ουκρανό ολιγάρχη. Αυτό ήταν άλλωστε και το στοιχείο που έκανε τον Trump να απευθυνθεί στον Ουκρανό Πρόεδρο για να του παρέχει ενοχοποιητικά στοιχεία για τους Biden.

    Όλα τα παραπάνω ήταν αρκετά για να παραβλέψουν ότι ο Hunter ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, τον είχαν διώξει από τον αμερικανικό στρατό, μπλέκει συνέχεια με γυναίκες που εκδίδονται επί πληρωμή και έχει προβλήματα ρευστότητας.

    Στο δεύτερο mail, ο Hunter φαίνεται πως εξηγεί μέσω του δικηγόρου του John Sandweg σε αυτούς που τον προσέγγισαν ότι ο τρόπος για να γίνει αυτό που του ζητάνε, είναι να το αναλάβει μόνος του με τους ανθρώπους που εμπιστεύεται (λομπίστες, pr, δικηγόρους) και να παραμείνει μικρός ο αριθμός των ανθρώπων που γνωρίζουν αυτή τη διαδικασία.

    Όσο συμβαίνουν όλα αυτά, ο Hunter, ο #2 στην ιεραρχία της οικογένειας, ετοιμάζεται να θριαμβεύσει ως καλλιτέχνης. Σε λίγο καιρό θα εκθέσει έργα του στη γκαλερί του και χάρη στις επαφές του με τους ολιγάρχες στην περιοχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, θα δει να εμφανίζονται προσφορές για τα έργα του που θα ξεπερνούν τα 6-7 ψηφία.

    «Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια θα κατευθυνθούν τους επόμενους μήνες στους λογαριασμούς του Hunter από άγνωστες πηγές», αναφέρει χαρακτηριστικά το The Atlantic. Ο Hunter χαρακτηρίζεται ως cafe artist, χαρακτηρισμός που καταδεικνύει ότι τα έργα του είναι στην καλύτερη μέτρια και θα κοσμούσαν μέχρι τοίχους σε καφέ-μπαρ. Είναι όμως ο γιος του Joe Biden, του Προέδρου των ΗΠΑ.