Μετά από τον καύσωνα που μας ταλαιπώρησε για έντεκα ολόκληρες ημέρες, ένα νέο κύμα πλήττει ήδη περιοχές της Ελλάδας, με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η θερμοκρασία, προσθέτει το meteo.gr, θα φτάσει έως και 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 42 ⁰C.  Οι μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 10/08 στα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41-42 ⁰C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39-40 ⁰C. Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Ρόδο τους 38-40 ⁰C, στην Κρήτη τους 38-39 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 35-36 ⁰C και στο Ιόνιο τους 38-39 ⁰C.

    Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη 12/08 και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο 14/08-15/08, όπου φαίνεται οι θερμοκρασίες να επανέρχονται κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.