Αν και σήμερα θεωρείται το πιο κρύο πρωινό σε σχέση και με τις προηγούμενες ημέρες, με τον παγετό να παραμένει σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθιστώντας προς το παρόν δύσκολη την κυκλοφορία στους δρόμους, η ΕΜΥ, μιλάει ήδη για την σταδιακή υποχώρηση του φαινομένου. Σήμερα, οι θερμοκρασίες αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές, με μέγιστες τιμές τους, του 2-3 βαθμούς Κελσίου. Ο παγετός, θα παραμείνει και σήμερα ισχυρός, ειδικά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην κεντρική και νότια νησιωτική χώρα, αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο, ακόμη και χιονόπτωση. Ωστόσο, τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη.

    Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, τα οποία θα εξασθενήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα διατηρηθεί ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα.

    Άκης Πετρετζίκης: Η αυτοσχέδια κουζίνα που έφτιαξε σπίτι του – Είναι χωρίς ρεύμα από την κακοκαιρία

    Στο μεταξύ, θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά αναμένεται να είναι τοπικά ολικός. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.

    Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, θα παρατηρηθούν στα ηπειρωτικά, με -4 και -7 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία τοπικά στους -13 με -15 βαθμούς Κελσίου.