Πίνακας Περιεχομένων
    1. Κακοκαιρία Ελπίς: Εντονότερος σήμερα και αύριο ο παγετός
    2. ΕΜΥ: Συνεχίζεται και σήμερα η σφοδρή κακοκαιρία
    3. Κακοκαιρία Ελπίς: Οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα

    Η κακοκαιρία Ελπίς έδειξε το σκληρό της πρόσωπο χθες στην χώρα μας, με το φαινόμενο να είναι ακόμα σε εξέλιξη. Μαζί της έφερε σωρεία προβλημάτων, ειδικά στην Αττική, ενώ οι χιονοπτώσεις αναμένεται να υποχωρήσουν από το μεσημέρι.

    Όπως εξήγησε ο Θοδωρής Κολυδάς, μιλώντας εκ μέρους της ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, «τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το κύμα συνεχίζεται με μεγάλες εντάσεις και θα κρατήσει μέχρι και τα μεσάνυχτα ή μία-δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Το κύμα αυτό θα έχει 16 ώρες συνολικά διάρκεια. Παρότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια ύφεση, εντούτοις σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, της Στερεάς και Εύβοιας, δείχνουν μεγάλες ποσότητες χιονιού κυρίως τις βραδινές ώρες».

    Κακοκαιρία Ελπίς: Εντονότερος σήμερα και αύριο ο παγετός

    Για το λεκανοπέδιο της Αττικής, ο Θοδωρής Κολυδάς εξήγησε ότι ύφεση θα δούμε από το μεσημέρι της σημερινής ημέρας. «Οι πολύ ψυχρές μάζες μας έφεραν χιονοκαταιγίδες και συνεχίζονται και στις νότιες νησιωτικές περιοχές», τόνισε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στον παγετό, είπε ότι σήμερα (25/1) και αύριο (26/1) θα είναι εντονότερος και επικίνδυνος στις περιοχές που έχει χιονίσει.

    ΕΜΥ: Συνεχίζεται και σήμερα η σφοδρή κακοκαιρία

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές
    της δεν θα ξεπεράσουν στα δυτικά και τα νησιά τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

    Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

    Κακοκαιρία Ελπίς: Οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα

    Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκαν χθες. Συγκεκριμένα, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης του ΔΕΔΔΗΕ, σε ό,τι έχει να κάνει με την Αττική, τα Μεσόγεια, τα βόρεια και τα νότια προάστια έχουν από χθες το βράδυ αρκετά θέματα με την ηλεκτροδότηση.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον ΔΕΔΔΗΕ, δίχως ρεύμα είναι περιοχές σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Πεύκη, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί, Παλλήνη, Πικέρμι, Ντράφι, Γραμματικό, Μαραθώνα, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνα, Καρέα, Γλυφάδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, ‘Αλιμο, Σαλαμίνα.

    Παράλληλα, η πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία των βλαβών δυσχεραίνεται εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης.

    Σοβαρά προβλήματα πρόσβασης των συνεργείων στην Εύβοια

    Στην Εύβοια, όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών, τα συνεργεία προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο Δίκτυο σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών, στην Κάρυστο, αλλά και στη Βόρεια Εύβοια.

    Πού αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιών

    Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημόσιων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας.

    Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.