Πίνακας Περιεχομένων
    1. Το χρονικό της εξαφάνισης στα Καλάβρυτα
    2. Πώς εντοπίστηκαν οι σοροί των τριών τριών αδικοχαμένων ορειβατών

    Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις ορειβάτες από την Πάτρα, ηλικίας 50 – 55 ετών, οι οποίοι αγνοούνταν τις προηγούμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναρριχητές είχαν μεταβεί στην περιοχή για να κάνουν παγοαναρρίχηση και, πιθανόν, παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα.

    Πιο συγκεκριμένα οι τρεις άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους είναι ο Γιάννης Τορέλλι, μορφή του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα, ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και τον Παναγιώτης Τέκος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών.

    Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους είχε στηθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις οποίες συμμετείχε και ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης, στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή επιχειρούσαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

    Το χρονικό της εξαφάνισης στα Καλάβρυτα

    Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com οι τρεις άντρες, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης.

    Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

    Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενω έχει ζητηθεί και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

    Πώς εντοπίστηκαν οι σοροί των τριών τριών αδικοχαμένων ορειβατών

    Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thebest.gr o πρώτος από την παρέα των τριών, εντοπίστηκε από ιδιώτη λίγο μετά τις 15.00, χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Η είδηση προκάλεσε μεγάλη κινητικότητα στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, με τους διασώστες να ξεκινούν προς το επίμαχο σημείο.

    Όταν έφτασαν εντόπισαν νεκρό και τον δεύτερο. Λίγα μέτρα από τους δύο νεκρούς αναρριχητές ήταν και ο τρίτος επίσης νεκρός. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία οι άτυχοι άντρες, προσπαθούσαν να βρουν πάγο για να σκαρφαλώσουν, εκτός των ορίων του χιονοδρομικού κέντρου, σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο. Κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα πού τους στέρησε τη ζωή.

    Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο, κινδύνεψαν να θαφτούν, κάτω από τα χιόνια.