Το βίντεο με τον ιερέα σε εκκλησία της Καλλιθέας, που διώχνει τρανς από συσσίτιο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Super Κατερίνα». Ο ιερέας ακούγεται να της λέει «είσαι άντρας με βυζιά», ενώ αρνείται να της δώσει φαγητό, παρότι έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

  Χαρακτηριστικά λέει ο ιερέας: «Έχω διαμαρτυρίες από τον κόσμο. Για εμένα, τους ομοφυλόφιλους δεν τους ρίχνουμε στη θάλασσα ούτε τους καίμε, τους αποδεχόμεθα. Εσύ είσαι άνδρας με βυζιά. Είσαι άνδρας και κάνεις τη γυναίκα. Δεν είσαι άνδρας με βυζιά; Με τι είσαι;». Στην συνέχεια την κατηγορεί ότι «τα κονομάει».

  Το περιστατικό είχε γίνει γνωστό στις 19 Απριλίου και μάλιστα είχε προκαλέσει την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου. Η τρανς γυναίκα, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, πήγαινε στο συσσίτιο της ενορίας λόγω οικονομικών προβλημάτων. Για να λαμβάνει το συσσίτιο, έπρεπε να έχει πάνω της τα απαραίτητα δικαιολογητικά.  Όταν ο ιερέας είδε ότι τα στοιχεία δεν ήταν συμβατά με την εξωτερική εμφάνισή της, προχώρησε στην φραστική επίθεση, με χυδαίους χαρακτηρισμούς. «Βγάλε τα βυζιά και ξαναέλα», φέρεται να της είπε, όπως κατήγγειλε η δικηγόρος της, στην ιστοσελίδα thepressproject.gr.

  Ο ιερέας από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η 50χρονη έχει οικονομική ευχέρεια και γι’ αυτό αναγκάστηκε να τη διώξει. Ο ιερέας επικαλέστηκε και την Ιερά Σύνοδο για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι η Εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως και την αμαρτία και τους καλεί σε μετάνοια, σύμφωνα με την 50χρονη.

  Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο ιερέας παρότρυνε κι άλλα άτομα να μην της δώσουν φαγητό. Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό και σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

  «Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ανεξαρτήτως της όποιας διάκρισης, είτε αφορά στο φύλο του, το χρώμα, τη φυλή, το θρήσκευμά του και τις πεποιθήσεις του χωρίς να τον επικρίνει, χωρίς να τον στιγματίζει».

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Ουκρανία: Άνδρες και αγόρια θύματα βιασμών από Ρώσους στρατιώτες

  Vladimir Putin: Αν δεν πετύχει ο πόλεμος στην Ουκρανία, μπορεί να πέσει θύμα δολοφονίας

  Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία πως έκλεψε 400.000 τόνους σιτηρών – Ξύπνησε ο τρόμος του «Μεγάλου Λιμού»