Στο Ειρηνοδικείο του Westminister κατέφθασε ο Kevin Spacey, όπου ήρθε αντιμέτωπος τις τέσσερις κατηγορίες, που του προσάπτουν, για σεξουαλική επίθεση σε τρεις άνδρες. Ο 62χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός «κατηγορήθηκε επίσημα με τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τριών ανδρών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν άνθρωπο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα διείσδυσης χωρίς τη συγκατάθεσή του», σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

  Εμφανίστηκε στο δικαστήριο χαμογελαστός, φορώντας γαλάζιο κοστούμι, σκούρα γραβάτα και γυαλιά, ενώ ένα πλήθος από δημοσιογράφους και φωτογράφους τον είχε περιτριγυρίσει. Από την στάση του φάνηκε να είναι σίγουρος για τον εαυτό του.

  Οι κατηγορίες αφορούν δύο υποτιθέμενα περιστατικά στο Λονδίνο. Το ένα λέγεται ότι συνέβη το 2005, άλλα δύο το 2008 και ένα άλλο περιστατικό στο Gloucestershire, το 2013. Το φερόμενο θύμα των επεισοδίων του 2005 είναι πλέον 40 ετών, ενώ οι δύο άνδρες, που τον κατηγορούν για τις επιθέσεις του 2008 και του 2013, είναι τώρα γύρω στα 30. Υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από τον ηθοποιό, όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο.

  Τελικά, αφέθηκε με εγγύηση και κατά τη διάρκεια μιας σύντομης διαδικαστικής ακρόασης και ορίστηκε η ημερομηνία της 14ης Ιουλίου για την επόμενη ακρόασή του. Του χορηγήθηκε εγγύηση άνευ όρων, καθώς ο δικηγόρους του είπε ενώπιον του δικαστηρίου, ότι ο ηθοποιός θα έπρεπε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εργαστεί και να δει την οικογένειά του. Ο Spacey αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδουν.

  Η βρετανική Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) ενέκρινε τις κατηγορίες εναντίον του στα τέλη Μαΐου, αλλά οι κατηγορίες δεν μπορούσαν να του ασκηθούν επίσημα μέχρι τώρα, γιατί δεν βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Update: Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα και ο Kevin Spacey αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, χωρίς περιοριστικούς όρους για τις 4 κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις. Πλέον, επόμενη ακροαματική διαδικασία είναι στο Southwark Crown Court στις 14 Ιουλίου.

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Σαφές μήνυμα Κομισιόν σε Τουρκία: Σεβαστείτε τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας

  Vladimir Putin: Είναι άραγε τόσο εμφανή τα σημάδια για την υγεία του ή τα ΜΜΕ ασχολούνται με κάτι που δεν υπάρχει;

  Χουλούσι Ακάρ: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας θέλει να συναντηθεί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο