Μια αεροπορική τραγωδία εξελίχθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κίνα, καθώς ένα Boeing 737 που κατευθυνόταν από το Κουνμίνγκ προς την Γκουανγκζού, συνετρίβη σε μια περιοχή με βουνα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, σύμφωνα με όσα ανφέρει το δίκτυο CCTV. Μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονταν 123 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος.

    Πρόκειται για την πτήση MU5735 που απογειώθηκε στις 13:15 τοπική ώρα και είχε τελικό προορισμό τη Γκουανγκζού, στην επαρχία Γκουάνγκντονγκ, στα νοτιοανατολικά της Κίνας, κοντά στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ. Το αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή Τενγκ της πόλης Γκουάνγκξι, στην επαρχία Γουζού, σε μικρή απόσταση από τη Γκουάνγκζου.

    Προς το παρόν δεν υπάρχει εικόνα από τις σωστικές ομάδες για επιζώντες, νεκρούς και τραυματίες. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις πάντως, δεν αφήνουν αισιοδοξία για κανέναν επιζώντα.

    Η αεροπορική εταιρεία China Eastern και η Boeing εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις προς τους νεκρούς του δυστυχήματος, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα συγκεκριμένος αριθμός, αν και οι ελπίδες για επιζήσαντες είναι πια μηδαμινές.

    Ο Xi Jinping έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους που μετά από ακριβώς μία ώρα από την απογείωση, χάθηκε από τα ραντάρ και μέσα σε τρία λεπτά έπεσε από τα 8.869 μέτρα στα 1.333.

    «Το αεροπλάνο έπεσε κάθετα από τον ουρανό. Παρόλο που ήμουν μακριά, μπορούσα να καταλάβω ότι είναι αεροπλάνο. Δεν έβγαζε καπνό στη διάρκεια της πτώσης. Η φωτιά ξεκίνησε αφού έπεσε σε ένα βουνό και ακολούθως βγήκε πολύς καπνός. Η καρδιά μου έτρεμε. Άμεσα ενημέρωσα τους φίλους μου για την κατάσταση, για το ότι η περιοχή είναι επικίνδυνη και για να μην πλησιάσουν», ανέφερε στο CCTV αυτόπτης μάρτυρας.

    Σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτή, η φωτιά είχε προλάβει να επεκταθεί σε μια έκταση 40 στρεμμάτων.

    Update: Ένα 24ωρο μετά, οι κινεζικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση για τις απώλειες, ούτε έχει υπάρξει ενημέρωση για πιθανότητα επιζώντων, παρόλο που εξ αρχής αυτό το σενάριο είχε αποκλειστεί. Πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος θέλουν όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα να έχασαν τις αισθήσεις τους λίγο πριν αρχίσει η απότομη κάθοδος και σύμφωνα με ειδικούς, πρέπει να υπήρξε ένα διάστημα 10-20 δευτερολέπτων στο οποίο ένας πιλότος ανέκτησε τις αισθήσεις του και επιχείρησε να ανακόψει την κάθετη πορεία προς το έδαφος.

    Από τις τραγικές ιστορίες που θα αναδείξει στις επόμενες ημέρες αυτό το αεροπορικό δυστύχημα, είναι και αυτή ενός άντρα ο οποίος περίμενε στο αεροδρόμιο της Γκουανγκζού για να υποδεχτεί τη μνηστή του που επέβαινε στο Boeing. «Δε μπορούσαμε να τη βρούμε. Θα έπρεπε να έχει φτάσει στη Γκουανγκζού μετά από δύο ώρες. Ο αρραβωνιαστικός της την περιμένει στο αεροδρόμιο, δε μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί της», είπε με δάκρυα στα μάτια ο αδερφός της.

    Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως αρχικά ήταν να ανέβουν στο αεροπλάνο 124 επιβάτες, μαζί με τα 9 μέλη του πληρώματος, όμως ένας εξ αυτών ακύρωσε την κράτησή του λίγο πριν την επιβίβαση.

    * Το κείμενο ανανεώνεται