Πίνακας Περιεχομένων
  1. Επιβεβαιώνουν την παιδική κακοποίηση οι νέες μαρτυρίες στην Εισαγγελία
  2. Δίχως τέλος οι καταγγελίες
  3. Κακοποιητική συμπεριφορά ακόμη και σε βρέφη

  Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την «Κιβωτό του Κόσμου», με τις καταγγελίες για σωματική βία και κακοποιήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

  Παράλληλα «στο μικροσκόπι»ο βρίσκονται τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού» με ταυτόχρονη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους ισολογισμούς και τα στοιχεία για τις δωρεές εκατομμυρίων και τα έσοδα.

  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ελέγχου της Αρχής, προκύπτει ότι την περίοδο 2017-2021 οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ η ΜΚΟ είχε λάβει και κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

  Επιβεβαιώνουν την παιδική κακοποίηση οι νέες μαρτυρίες στην Εισαγγελία

  Δύο νέες καταθέσεις μαρτύρων έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση, την ώρα που οι δημόσιες καταγγελίες δεν σταματούν να «σκάνε».

  Τις δικές τους μαρτυρίες για περιστατικά σωματικής κακοποίησης ανηλίκων κατέθεσαν στις δύο εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση μία πρώην εργαζόμενη σε δομή της ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) και ένας πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού» που φέρεται να έχει πέσει και ο ίδιος θύμα ξυλοδαρμού.

  Η μαρτυρία της πρώην εργαζόμενης συνηγορεί στα περί σωματικής βίας με θύματα φιλοξενούμενα παιδιά που κατέθεσε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε από τις εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή.

  Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον τρεις ακόμα μαρτυρικές καταθέσεις, είτε από εργαζόμενους, είτε από παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ και καταγγέλλουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τους.

  Δίχως τέλος οι καταγγελίες

  Παράλληλα συνεχίζεται το «μπαράζ» καταγγελιών για τα όσα διαδραματίζονταν στις δομές της οργάνωσης, όταν έκλειναν τα φώτα της «συλλογικής κοινωνικής προσφοράς».

  Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε την αντιμετώπιση που που επεφύλασσαν στα παιδιά κάποιοι εργαζόμενοι της οργάνωσης: ξύλο και καταναγκαστική εργασία.

  «Τα παιδιά έχουν φάει ξύλο, ο αδελφός μου έχει φάει ξύλο από παιδαγωγό. Επειδή κούναγε μια σακούλα, έφαγε σφαλιάρα, ενώ επειδή κάπνιζε χασίς στο σχολείο έφαγε ξύλο και τραμπούκισμα, ενώ του έκοψαν και το σχολείο από τα 15» είπε χαρακτηριστικά.

  «Αν δεν ήσουν “καλό παιδί” πήγαινες να δουλέψεις σαν τιμωρία. Είχα δει και μια κοπέλα να την χτυπάνε πάνω σε καβγά. Τον αδελφό μου τον είχαν βάλει σε ένα ντουλάπι που βάζαμε τις τσάντες μας και το παιδί μόλις είχε χειρουργηθεί» υποστήριξε ο νεαρός.

  «Δεν άφηναν τα κινητά γιατί ήξεραν ότι θα τραβούσαμε βίντεο τα όσα γίνονταν.

  Ο Πάτερ Αντώνιος είχε κάποια παιδιά πιο κοντά του, ενώ είχα δει κάποια και στο δωμάτιό του» κατέληξε.

  Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις 20χρονης που την ανάγκασαν σε έκτρωση – Τι ανέφερε για τον πατέρα Αντώνιο στη Σκορδά | Nitro.gr

  Κακοποιητική συμπεριφορά ακόμη και σε βρέφη

  Eθελόντρια παιδαγωγός στο παράρτημα της «Κιβωτού» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, αποκάλυψε κακοποιητικές συμπεριφορές ακόμη και σε βρέφη, που ήταν σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ. από το 2015, καθώς η ίδια είχε προβεί σε εκτενή αναφορά για τη χρήση βίας από άτομα της δομής με επιστολή της προς τις αστυνομικές αρχές.

  Όπως υποστηρίζει, είχε επικοινωνήσει και με τον πατέρα Αντώνιο ενημερώνοντας τον για την κακοποίηση των παιδιών. «Του είπα εδώ υπάρχουν κακές συμπεριφορές, υπάρχουν παιδαγωγοί που χτυπάνε παιδιά, πρέπει κάτι να κάνετε. Αντί να θεωρήσει εκείνους υπεύθυνους θεώρησε εμένα. Άρχισε να μου φωνάζει εμένα, ότι λέω ψέματα και ότι δεν είμαι καλά και μου έκλεισε το τηλέφωνο».