Πίνακας Περιεχομένων
  1. «Δεν ήταν μόνο μία φορά»
  2. Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» τα βιβλία

  Ήταν να μην ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας για τη Κιβωτό του Κόσμου, αφού οι εξελίξεις συνεχίζουν να είναι καταιγιστικές σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνταν εκεί.

  Ακόμα μία καταγγελία προκαλεί σοκ, αυτή τη φορά από 22χρονο, στενό φίλου του 19χρονου, που καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση και σύμφωνα με αυτή: «Τέλη Σεπτεμβρίου, κι ενώ είχα χάσει επαφή για δύο εβδομάδες, αποφάσισα να πάω να τον βρω. Πήγα στο σπίτι του, τον βρήκα, ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε φαγητό. Τότε δεν έμενε σε δομή, είχε νοικιάσει σπίτι με έναν φίλο του», είπε ο 22χρονος στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε:

  «Όταν τον είδα, μου είπε ότι έχει να φάει τρεις μέρες και έχει να πιει νερό δύο μέρες. Ζήτησε να του πάρω ένα μπουκάλι νερό. Μου είπε ότι θέλει να μου πει κάποια πράγματα. Ξεκίνησε να μου εξιστορεί τα πάντα με τη σειρά, πώς έγινε, τι έγινε».

  Στη συνέχεια, μίλησε για όλα όσα του αποκάλυψε ο 19χρονος: «Μου είπε ότι εκείνο το πρόσωπο (ο πατήρ Αντώνιος) δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ξεκίνησε να μου λέει ότι τον είχε πάρα πολύ κοντά του, ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά, τον προόριζε για κάτι μεγάλο. Τον έπαιρνε μαζί του σε όλα τα ταξίδια του».

  «Δεν ήταν μόνο μία φορά»

  Σύμφωνα με τον 22χρονο, η σεξουαλική παρενόχληση είχε αρχίσει από τα 16,5 χρόνια του καταγγέλλοντα. «Από τα 16,5 χρόνια του είχε αρχίσει η ασέλγεια. Δεν είχε γίνει μόνο μία φορά. Πάρα πολλές φορές μου είπε ότι είχε τύχει να έχουν ξαπλώσει μαζί στο κρεβάτι και σιγά σιγά να περνά το χέρι του κάτω από τα ρούχα, όλο και πιο χαμηλά».

  Σύμφωνα με τον 22χρονο, «η μαμά του 19χρονου έχει προβλήματα υγείας και η Κιβωτός τής παρέχει στέγη και κάποια επιδόματα. Ο πατήρ Αντώνιος τον είχε πάρα πολύ κοντά του, του είχε τα τελευταία μοντέλα κινητά, ακριβά παπούτσια και ρούχα. Η μητέρα του ήταν ο λόγος που ανεχόταν όλη αυτή την κατάσταση».

  Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» τα βιβλία

  Σημειώνεται πως από χθες τα βιβλία της Κιβωτού έχουν μπει στο στόχαστρο, με τις αρχές να έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους για τους οικονομικούς απολογισμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρχαν έσοδο 4-5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο τέλος κάθε χρόνου, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα.

  Στο μεταξύ η Οργάνωση έχει στην ιστοσελίδα της τα χρήματα που χρειάζεται κάθε φορά για κάλυψη αναγκών, όπως θέρμανση, στέγαση και τρόφιμα και εμφάνιζαν στην ιστοσελίδα, στέρηση εσοδών για νέες δωρεές.