Πίνακας Περιεχομένων
    1. Κιβωτός του Κόσμου: Τα… βραδινά μπάνια στη θάλασσα και οι απολύσεις εργαζόμενων
    2. Κιβωτός του Κόσμου: Εθελόντρια καταγγέλλει ξυλοδαρμούς από ομαδάρχες σε μικρά παιδιά κι αδιαφορία των εργαζόμενων

    Κάθε μέρα επιφυλάσσει και μια εξέλιξη στην υπόθεση για την Κιβωτό του Κόσμου και τα μέσα που χρησιμοποιούσαν στα παιδιά που φιλοξενούσαν. Κακοποιητικές συμπεριφορές, ασέλγειες, υποσιτισμό, καταναγκαστική εργασία είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν κατατεθεί από τα παιδιά.

    Συγκεκριμένα, η δικογραφία περιέχει επτά καταθέσεις μεταξύ των οποίων του 19χρονου που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, ενός ακόμα παιδιού και αυτόπτη μάρτυρα καθώς και εργαζομένων.

    Αναμένεται λοιπόν να κληθούν συγκεκριμένα άτομα από τις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου προχωρήσει όσο πιο άμεσα η διερεύνηση αυτών των καταγγελιών και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ούτως ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

    Κιβωτός του Κόσμου: Τα… βραδινά μπάνια στη θάλασσα και οι απολύσεις εργαζόμενων

    Τέσσερα άτομα έχουν ήδη μπει στο κάδρο των ερευνών και συγκεκριμένα το διευθυντικό στέλεχος του οργανισμού και ακόμα τρία πρόσωπα που χαρακτηρίζονται ως άτομα της απόλυτου εμπιστοσύνης του. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης σε ταξίδια του εν λόγω στελέχους σε δομές της περιφέρειας όπως σε αυτή της Καλαμάτας αλλά και της Χίου , παίρνοντας μαζί του συγκεκριμένα παιδιά.

    Στην καταγγελία του ο 19χρονος, που περιγράφεται από εργαζόμενους ως ένα ευαίσθητο παιδί, πανέξυπνο, συνεργαζόμενο χωρίς παραβατικές συμπεριφορές, φέρεται να γύρισε σχεδόν όλες της δομές της κιβωτού όπως αυτή της Χίου, του Βόλου αλλά και τα Γιάννενα, μέσα σε διάστημα περίπου δυο ετών.

    Στόχος είναι να αποσαφηνιστεί αν πίσω από την επιλογή των ταξιδιών, κρύβονται προσωπικά συμφέροντα του βασικού αυτού στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου.

    Όσον αφορά τις αναφορές για τα βραδινά μπάνια στη θάλασσα από το κεντρικό στέλεχος της ΜΚΟ φέρεται να έφευγε με συγκεκριμένα παιδιά αργά τη νύχτα από μια από αυτές τις δομές και επέστρεφαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν κάποιος από τους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν ανήκαν στον κλειστό πυρήνα του βασικού στελέχους της ΜΚΟ, έλεγε την άποψη του ή έκανε κάποιο παράπονο, έπειτα από λίγο καιρό απολυόταν.

    Διαβάστε ακόμη: Άμστερνταμ: Έρχεται το τέλος εποχής για την Red Light District

    Κιβωτός του Κόσμου: Εθελόντρια καταγγέλλει ξυλοδαρμούς από ομαδάρχες σε μικρά παιδιά κι αδιαφορία των εργαζόμενων

    Εθελόντρια που μίλησε στο MEGA αποκάλυψε τη δική της συγκλονιστική εμπειρία στην Κιβωτό του Κόσμου, περιγράφοντας ως «κανονικότητα» τα όσα συνέβαιναν εκεί. Πριν 11 χρόνια, η ίδια ξεκίνησε να προσφέρει την εθελοντική της βοήθεια στην Κιβωτό του Κόσμου, η οποία κράτησε μία μέρα.

    Συγκεκριμένα, πήγε στην δομή του Κολωνού και τα όσα είδε την έκαναν να φύγει άρον άρον. «Ζήτησα να προσφέρω εθελοντική εργασία στον Κολωνό. Ξεκίνησα την πρώτη μου μέρα – και μοναδική – βοηθώντας στην προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος. Αρχισαν κάποια στιγμή να έρχονται τα παιδάκια σε μία μεγάλη αίθουσα με πολλά τραπέζια. Ηρθαν και κάποιοι ιερωμένοι και κάποιοι άλλοι μεγάλοι άνδρες με πολιτικά ρούχα. Εγινε η προσευχή, ξεκίνησε το φαγητό και κάποια στιγμή είδα ένα παιδί, που ίσως να μην ήταν πάνω από 15 ετών, να χαστουκίζει ένα μικρότερο παιδάκι», ξεκίνησε να λέει η ίδια και συνέχισε:

    «Σοκαρίστηκα. Ρώτησα τη μαγείρισσα και μου εξήγησε ότι σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα μεγαλύτερο παιδί που ελέγχει όλα τα υπόλοιπα, κάτι σαν ομαδάρχης. Αυτό το σκηνικό δεν θυμάμαι πόσες φορές επαναλήφθηκε το ίδιο μεσημέρι. Δύο; Τρεις; Ήταν μία κανονική κατάσταση… Συνέβαινε σε διάφορα τραπέζια» είπε η κυρία Γιώτα, η οποία ήταν και η μοναδική στην αίθουσα που αυτό που συνέβαινε της έκανε εντύπωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι υπόλοιποι τα έβλεπαν, και συνέχιζαν απλά τη δουλειά τους».

    Η ίδια ανέφερε, επίσης, πως «όταν τελείωσε το φαγητό και είχαν περισσέψει κάποιες μερίδες έρχονταν κάποια παιδάκια και ζητούσαν λίγο παραπάνω. Πηγαίνοντας να δώσω παραπάνω πιάτο η μαγείρισσα μου είπε ότι ‘όχι, σε αυτό το παιδί δεν θα δώσεις άλλο’ χωρίς να μου δώσει κάποια εξήγηση.

    «Ένιωσα πολύ άσχημα. Η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική από αυτή που προσδοκούσα και το λόγο που πήγα. Έφυγα με πολύ βαριά καρδιά γι’ αυτά και τα παιδιά και δεν ξαναπήγα. Αυτή ήταν η εμπειρία μου σ’ αυτό το οκτάωρο που κάθισα εκεί. Το μετέφερα όπου μπορούσα ιδιωτικά. Δεν το κατήγγειλα» κατέληξε η εθελόντρια απογοητευμένη.