Πίνακας Περιεχομένων
    1. Κιβωτός του Κόσμου: Δολάρια, έγγραφα και εκατομμύρια ευρώ εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία

    Συνεχίζουν να είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, με το τοπίο να αρχίζει να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά, μετά τους ελέγχους των αρχών σε δομές, σπίτια και λογαριασμούς. Μάλιστα, η νέα Διοίκηση, με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, προχώρησε και σε «ξήλωμα» πέντε προσώπων, εκ των οποίων οι τρεις ήταν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

    Πρόκειται για τον 34χρονο πρώην τρόφιμο της Κιβωτού με καταγωγή από το Ιράκ, που πλέον τελούσε χρέη γενικού διευθυντή της Οργάνωσης, την σύζυγό του, που εργαζόταν ως υπεύθυνη όλων των κοινωνικών λειτουργών στη δομή και τον 35χρονο παιδαγωγό με το ψευδώνυμο «Πασχάλης», τον οποίο αρκετοί τρόφιμοι έχουν κατηγορήσει τόσο για ξυλοδαρμούς όσο και για παρενοχλήσεις.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί η αξιολόγηση του προσωπικού ενώ θα τοποθετηθεί και υπηρεσία σεκιούριτι, για την ασφάλεια των δομών.

    Διαβάστε ακόμη: Μετά τους μετεωρολόγους, κοντράρονται και οι σεισμολόγοι: «Καρφιά» Παπαδόπουλου για Τσελέντη, διαφωνεί και ο Λέκκα

    Κιβωτός του Κόσμου: Δολάρια, έγγραφα και εκατομμύρια ευρώ εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία

    Όσον αφορά τις έρευνες, μετά τη χθεσινή έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σε δομές της Κιβωτού, όσο και σε λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους τουλάχιστον 14.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της οργάνωσης. Ωστόσο το ποσό δεν αποκλείεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

    Στο μικροσκόπιο των αρχών είναι τώρα όλες οι κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, από τους οποίους τα τελευταία πέντε χρόνια, πέρασαν 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ, ενώ υπάρχουν και ποσά που προέρχονται από αδιευκρίνιστες πηγές.

    Στο διαμέρισμα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας πάνω από τη δομή του Κολωνού, εντοπίστηκαν μέχρι και δολάρια και έγγραφα, ενώ αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας δεν πιστεύουν πως στη θυρίδα υπήρχαν μόνο αυτά τα χρήματα, πιθανολογώντας πως ένα μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκεται κρυμμένο σε άλλο σημείο.

    Ο λόγος που το πιστεύουν αυτό, είναι γιατί η θυρίδα που επισκέφθηκε η πρεσβύτερα πριν 9 ημέρες, είναι πλέον κενή. Επιπλέον, σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ στο λογαριασμό μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου εντοπίστηκαν περίπου 120.000 ευρώ, στα οποία δεν έχει γίνει καμία κίνηση τη τελευταία δεκαετία.