«Η Μύκονος δεν είναι Ελλάδα, είναι ένα άλλο κράτος» λέει κατηγορηματικά πρώην εργαζόμενος στο νησί των ανέμων αναφερόμενος στις μαφιόζικες πρακτικές που λαμβάνουν χώρα. Τελευταίο περιστατικό βίας ήταν η επίθεση προς τον επιχειρηματία Θοδωρή Κουσαθανά, ο οποίος βρίσκεται αισίως, εκτός κινδύνου. 

    Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Ποσειδών» στη περιοχή Βίδα της Χώρας της Μυκόνου δέχθηκε επίθεση από έναν μαυροφορεμένο σωματώδη άνδρα μέρα μεσημέρι σε κεντρικό σημείο της περιοχής. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «ήθελαν να με σκοτώσουν» με τον λόγο της επίθεσης να φαίνεται να είναι η αντιζηλία που είχε με ιδιοκτήτη γειτονικού μαγαζιού για την μουσική.

    Ο ξενοδόχος άρχισε να δέχεται χτυπήματα ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του από άτομο που τον πλησίασε. Όλα τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι, με σιδερόβεργα. Ο ξενοδόχος έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για τις πρώτες βοήθειες.

    «Φορούσε ένα μαύρο καπέλο και κρατούσε ένα λοστό. Φορούσε γάντια και ένα τζάκετ μαύρο. Τα χτυπήματα ήταν δολοφονικά και είχαν σκοπό να με σκοτώσουν. Ευτυχώς εμφανίστηκαν δύο γείτονες και τότε φοβήθηκε και έφυγε» αναφέρει ο ξενοδόχος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

    «Λειτουργεί παράνομα, διότι έχουν μια προσωρινή αναστολή της άδειας της μουσικής τους» καταγγέλει σχετικά με τον ιδιοκτήτη του γειτονικού μαγαζιού που φαίνεται να είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης προς το πρόσωπό του.

    Ο επιχειρηματίας έκανε 14 ράμματα στο κεφάλι, ενώ έχει μώλωπες σε όλο του το σώμα. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αναρρώνει στο σπίτι του, ωστόσο δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει το σοκ της επίθεσης.

    Δείτε ακόμη: Μύκονος: 4 ξενοδοχεία με προσιτές τιμές και άψογη κριτική σε high season

    Ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης δήλωσε στο ΣΚΑΪ πως στο Νησί των Ανέμων υπάρχει η λαμπερή πλευρά αλλά και η «σκοτεινή», με τη μαφία και τον υπόκοσμο να επιχειρούν να μετατρέψουν τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού σε «Κολομβία».

    «Η Μύκονος σήμερα έχει αλλάξει. Δεν επιτρέπεται σε ένα μικρό νησί, τουριστικό να έρχεται εδώ το καλοκαίρι καλός κόσμος και ο υπόκοσμος. Η Μύκονος ξεφεύγει και πάει αλλού. Λυπούμαι που θα το πω αλλά δεν είναι σωστό να περνούν οι κυβερνήσεις και να βλέπουν ότι κοντεύει να μετατραπεί σε Κολομβία και να μην επεμβαίνουν» συμπληρώνει ο Βερώνης.

    Ωστόσο, πρώην εργαζόμενος στην εστίαση που έχει περάσει από την Μύκονο για σεζόν αναφέρει ότι πάντα έτσι ήταν το νησί των ανέμων. « Κάθε καλοκαίρι, κάθε αρχή της σεζόν κατεβαίνουν όλοι οι φυλακισμένοι, όλοι οι φουσκωτοί τους προσλαμβάνουν και κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Δεν μπορεί να έρθει ο άλλος στη Μύκονο και να πει δεν πληρώνω. Θα πληρώσει είτε με το καλό, είτε με το κακό».

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Ακρίβεια: Νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σουπερμάρκετ – Ποιων προϊόντων η τιμή θα «εκτοξευτεί»;

    Το παγκόσμιο πυρηνικό οπλοστάσιο αυξάνεται για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο: Ποιες χώρες αποτελούν απειλή

    Ευλογιά των πιθήκων: Ανησυχητική εκτίμηση από Βασιλακόπουλο μετά το 2ο κρούσμα – «Ξέφυγε η νόσος αυτή τη φορά»