Παιδοψυχίατρος θα δει τις επόμενες μέρες την 14χρονη η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης πέντε συμμαθητών της μέσα στο σχολείο στην Κόρινθο, και σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία αποπειράθηκαν να την βιάσουν.

    Την ίδια στιγμή, οι δύο από τους πέντε ανηλίκους από την Κόρινθο προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους που είναι συγκεκριμένα η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος (ο κάθε ένας ανήλικος σε διαφορετικό σχολείο) και παρακολούθηση από κοινωνική υπηρεσία.

    Οι δύο μαθητές που κρίθηκαν προφυλακιστέοι είναι ο 16χρονος Ρομά και ο 15χρονος Έλληνας.

    Η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας έχει ταρακουνήσει την σχολική και την τοπική κοινωνία καθώς το περιστατικό έγινε μέρα μεσημέρι, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

    Όπως αναφέρει στο newsit.gr η Φρύνη Πανούση, η δικηγόρος του ενός εκ των ανήλικων κατηγορουμένων που χθες (15/12/2022) αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους «Είναι πολύ λεπτό το θέμα, είναι ανήλικοι, οφείλουμε να τους προφυλάξουμε. Άλλωστε η ανάκριση δεν έχει περαιωθεί, συνεχίζεται. Έχει εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα δεδομένου ότι δεν πρόκειται περί τελεσμένου αδικήματος αλλά για απόπειρα».

    Ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Ανδρέας Βαγγόπουλος, αναφέρει ότι και ο ίδιος πληροφορήθηκε ότι αργά το βράδυ βγήκε η απόφαση για την προφυλάκιση των δύο ανηλίκων.

    «Αποφασίστηκε χθες αργά το βράδυ να προφυλακιστούν οι δύο ανήλικοι από τους πέντε. Κρατούνται, σε κατάστημα κράτησης νέων, που προβλέπεται από το νόμο, σε περίπτωση που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος ηλικίας. Η ανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί, συνεχίζεται αλλά ολοκληρώθηκαν η απολογία των κατηγορουμένων, θα γίνουν κι άλλες ανακριτικές πράξεις. Η δικογραφία παραμένει στην ανάκριση».

    Όπως τονίζει «η ανήλικη ήταν χειρότερα χθες από την πρώτη μέρα γιατί είναι και η φάση της συνειδητοποίησης του τι έχει συμβεί, και της βιαιότητας του περιστατικού και ιδιαίτερα στο χώρο που έγινε από τους συμμαθητές». Μάλιστα όπως μας λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να δει και παιδοψυχίατρο.

    «Κατέθεσε παρουσία παιδοψυχολόγου για να την ετοιμάσει ψυχολογικά αλλά και να αποφανθεί για την ανακριτική της ικανότητα, κάτι το οποίο το προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια θα δει παιδοψυχίατρο στο νοσοκομείο, δημοσίου φορέα μέσα τις επόμενες μέρες».

    Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μόλις έγινε το γεγονός στον προαύλιο χώρο, η κοπέλα πήγε στο γραφείο του διευθυντή και ενημέρωσε τον ίδιο και την υποδιευθύντρια. Τότε οι ιθύνοντες κάλεσαν για να ενημερώσουν την μητέρα της ανήλικης, η οποία το μεσημέρι της ίδιας μέρας κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές.

    Παράλληλα, στους γονείς των ανήλικων κατηγορουμένων έχει ασκηθεί δίωξη για παραμέληση ανηλίκων, σε βαθμό πλημμελήματος.