Η απειλή του κορωνοϊού Covid-19 δεν μας έχει αφήσει, αντίθετα από την αίσθηση που έχουμε γύρω μας. Ο ιός που προκαλείται από την νόσο που έκανε την εμφάνισή της κατά τα τέλη του 2019, είναι ακόμη ανάμεσά μας και οι υγειονομικοί συνεχίζουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ακόμη και τώρα το καλοκαίρι. 

  Η άνοδος που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα κρούσματα σχετίζεται αφενός με την χαλάρωση των μέτρων -κατάργηση των μασκών και σε εσωτερικούς χώρους- και αφετέρου με την έλευση των υπερμεταδοτικών υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5.

  Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας σημειώθηκαν 23.748 θετικά κρούσματα, αρνητικό «ρεκόρ» το οποίο είχαμε να φτάσουμε από την 1η Απριλίου 2022.

  Αξιοσημείωτο είναι ότι τα 3.664 από αυτά τα κρούσματα, είναι επαναλοιμώξεις, γεγονός που καταδεικνύει ότι κανείς μας δεν είναι ασφαλής ενάντια σε μία νέα νόσηση. 

  Τονίζεται, επίσης, ότι η τάση των τελευταίων ημερών όσον αφορά τα κρούσματα, είναι αυξητική.

  Το πιο ανησυχητικό; Η ροή σοβαρών περιστατικών Covid προς τα νοσοκομεία αυξάνεται δραματικά. Το περασμένο 24ωρο έγιναν άλλες 268 εισαγωγές ασθενών, και με τους νοσηλευόμενους να αγγίζουν πλέον τους 1.360. Μικρή αύξηση αρχίζει να αποτυπώνεται και στις διασωληνώσεις καθώς οι διασωληνωμένοι ανεβαίνουν συνεχώς, έχοντας φτάσει τους 95. Συνολικά στις ΜΕΘ νοσηλεύονται σχεδόν 340 ασθενείς με Covid.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr: 

  Τουρκία: Δίνει το «οκ» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

  Αντετοκούνμπο: Έκανε unfollow τον Light στο Instagram – Ήταν πολύ καλοί φίλοι πριν το συμβάν

  Ghislaine Maxwell: Μίνιμουμ 30 χρόνια φυλακής για την πρώην του Jeffrey Epstein που κατηγορείται για sex trafficking