Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για την 4η δόση του εμβολίου του κατά του κορονοϊού. Οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμός τους. Η 4η δόση θα χορηγείται 3 μήνες μετά την αναμνηστική – τρίτη- δόση και θα γίνεται με τα εμβόλιο mRNA, δηλαδή Pfizer ή Moderna. Στόχος είναι η δημιουργία υψηλότερου επιπέδου αντισωμάτων και θα χορηγείται από 12 ετών.

    Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άτομα με μεταμόσχευση, σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτονεακή κάθαρση, καρκίνος υπό αγωγή, καρκίνος συμπαγούς οργάνου, άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία και άτομα σε ανοσοκαταστολή στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι όλοι οι ενήλικες πρέπει να λάβουν την ενισχυτική δόση στους επτά μήνες μετά τις δύο πρώτες δόσεις, ή μετά τους τρεις μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Jonshon, ώστε να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

    Παράλληλα, επεκτείνεται η εμβολιαστική εκστρατεία και για τη διευκόλυνση των κατοίκων στα νησιά, άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας. Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

    Η πλατφόρμα για τα παιδιά έχει ήδη ανοίξει για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.