Κάμερα καταστήματος κατέγραψε έναν άνδρα να σκοτώνει ένα μικρό γατάκι που είδε στον δρόμο. Μετά την απεχθή πράξη του έφυγε σαν να μην έγινε τίποτα. Ο άντρας στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ φαίνεται να κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί ότι δεν τον βλέπει κανείς, πλησιάζει το μικρό γατάκι, το τσαλαπατάει και φεύγει.

    Το γατάκι κατέληξε δυστυχώς με το βίντεο να ανεβαίνει στο διαδίκτυο από φιλοζωική εταιρεία, η οποία προχώρησε σε καταγγελία. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό κακοποίησης ζώου που συνέβη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πρώτα κακοποιήθηκε ένα γαϊδουράκι από αντιδήμαρχο στον δήμο Ζίτσας και τελικά οδηγήθηκε σε ευθανασία. Ακολούθησε το άλογο στην Κέρκυρα, το οποίο κατέληξε αφού ήταν παρατημένο και δεμένο χωρίς νερό και τροφή.

    Πριν δύο μέρες ταυτοποιήθηκε κι η ανήλικη δράστης του σοκαριστικού βίντεο, που κυκλοφόρησε στα social media, με την απάνθρωπη κακοποίηση γάτας στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου στο χωριό Τσεσμές, έξω από το Ρέθυμνο. Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιβάλλεται πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

    γατάκι κακοποίηση