Πίνακας Περιεχομένων
  1. Κλίμα έντονης τοξικότητας προβλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έβαλε τέλος στα όσα ακούγονται αυτό το διάστημα για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο. «Οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας για λόγους θεσμικής τάξης και σταθερότητας σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπως αυτή που διανύουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  «H τελική ευθεία δεν πρέπει να είναι άλλοθι για να κατεβάσουμε μολύβια. Καταλαβαίνω γιατί ανακινιούνται σενάρια εκλογών, αλλά δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνω εκλογές. Υπάρχει η βόμβα της απλής αναλογικής», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό σημαίνει ότι μια αυτοδύναμη Ν.Δ δεν συνεπάγεται και μονοκομματική κυβέρνηση.

  Με την απλή αναλογική για κάποιο χρονικό διάστημα η χώρα θα βρεθεί με υπηρεσιακή κυβέρνηση, και όπως εκτιμάει ο πρωθυπουργός μετά τις πρώτες κάλπες δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έκανε ξεκάθαρο ότι «και αν έχουμε και κόστος, διότι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα, είμαι διατεθειμένος να το αναλάβω. Δεν θα παίξω με τους θεσμούς. Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας».

  Κλίμα έντονης τοξικότητας προβλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε και στη Βουλή να διαψεύσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών στη δευτερολογία του, αφού προκλήθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στην τριτολογία του, όταν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δεν τον πιστεύει.

  «Ανησυχείτε πολύ για τις εκλογές και το πότε θα γίνουν. Σας ξαναλέω, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου…Φοβάμαι ότι θα πορευτούμε για αρκετούς μήνες σε κλίμα έντονης τοξικότητας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά την δουλεία της. Δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει μολύβια όπως λέτε. Υπάρχει νομοθετικός όγκος που έρχεται τους επόμενους μήνες στη Βουλή. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις δικές του εκτιμήσεις. Όμως σας το λέω κ. Τσίπρα, θα διαψευστείτε πανηγυρικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Στην τριτολογία του, επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. «Σήμερα μπορούμε πια να πούμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση την 1.1.2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους. Ενώ την ίδια ημέρα θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Πρόκειται για ένα διπλό ηχηρό σήμα ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να ωφελεί όλους χωρίς να απειλεί την δημοσιονομική ισορροπία».

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Boris Johnson: Ντόμινο παραιτήσεων στην κυβέρνηση – «Game Over» γράφουν τα βρετανικά μέσα

  Κορωνοϊός: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνουν στο κάδρο τη μάσκα – Είναι πιθανά νέα μέτρα;

  Ρώμη: Απαγορεύει τις βόλτες με άμαξα – Δεν θα κακοποιούνται πια τα άλογα για χάρη του τουρισμού