Κάποιοι όταν χωρίζουν επικεντρώνονται στην αλλαγή, ώστε να ξεπεράσουν την θλίψη τους. Άλλοι κόβουν τα μαλλιά τους, άλλοι ξεκινούν ένα νέο χόμπι και άλλοι… δωρίζουν $3.8 δισεκατομμύρια σε φιλανθρωπίες. Αν και το τελευταίο δεν είναι και το πιο σύνηθες, αυτή είναι η περίπτωση της Mackenzie Scott, της πρώην συζύγου του Jeff Bezos. H 51χρονη αποκάλυψε την Τετάρτη πως από τον Ιούνιο, οπότε και ανακοινώθηκε το διαζύγιό της από τον ιδρυτή της Amazon, έχει κάνει δωρεές σε 465 (!) κοινωφελείς οργανισμούς, δαπανώντας συνολικά το διόλου ευκαταφρόνητο προαναφερθέν ποσό.

    Γράφοντας στο προσωπικό της blog Medium.comη Mackenzie αναφέρει τους τελευταίους 9 μήνες έχει επικεντρωθεί στο να βοηθάει, εκείνη και η ομάδα της, άτομα από διαφορετικές μειονότητες με ποικίλα υπόβαθρα. Ανάμεσα στους οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται είναι και το Planned Parenthood, το οποίο βοηθάει έφηβα κορίτσια από υποβαθμισμένες γειτονιές να αποφύγουν μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη -ας μην ξεχνάμε ότι η άμβλωση αποτελεί ακόμη ταμπού σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α. όπου και εδρεύει.

    O Jeff Bezos και η McKenzie Scott το 2005. Το πρώην ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 26 χρόνια. (Φωτογραφία: J. Countess/WireImage)

    Ακόμη, σημείωσε την μεγαλύτερη δωρεά που έχει κάνει ποτέ, για $436 εκατομμύρια στο Habitat for Humanity. Ο συγκεκριμένος οργανισμός βοηθά αφροαμερικανούς να ξεφύγουν από την φτώχεια και να μπορέσουν να βρουν κατοικία, καθώς πλέον στην Αμερική το κόστος ενοικίασης αλλά και αγοράς ακινήτων έχει ανέβει στα ύψη λόγω της μεγάλης ζήτησης.

    «Όταν εγώ και η ομάδα μου προσφέρουμε στήριξη σε μία υποβαθμισμένη μερίδα ανθρώπων, δεν έχουμε δεδομένο ότι ξέρουμε πως να τους σώσουμε» γράφει η Scott στο blog της. «Αντιθέτως, φτιάχνουμε ένα κατάλογο από οργανισμούς οι οποίοι βοηθούν με τον δικό τους τρόπο τις ομάδες αυτές και τους προσφέρουμε στήριξη ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στο να δοθούν λύσεις. 

    Ο βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε πίσω την φωνή σε αυτούς που αποσιωπούνται».  

    Το Bloomberg Billionaires Index σημειώνει στο προφίλ της Scott το γεγονός πως είναι γνωστή για την φιλανθρωπική της δράση και τις δωρεές της σε διάφορους οργανισμούς. Μάλιστα, η ίδια είχε υπογράψει το 2019 το Giving Pledge, ένα εθελοντικό έγγραφο που συνέταξαν το 2010 οι επίσης φιλάνθρωποι Warren Buffett Bill και Melinda Gates όπου δισεκατομμυριούχοι δεσμεύονται ότι θα παρέχουν ποσοστό του πλούτου τους σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

    Πόσα χρήματα έχει δωρίσει συνολικά η Mackenzie Scott από τον προσωπικό της πλούτο; Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Forbes, περισσότερα από $12 δισεκατομμύρια! 

    Κεντρική φωτογραφία: gettyimages.com

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Η Σκανδιναβία δείχνει το δρόμο για την αντιμετώπιση του σχολικού bullying

    Ουκρανία, η χώρα της παρένθετης μητέρας: 19 μωρά γεννήθηκαν «χωρίς γονείς» στον πόλεμο

    «Just Do It»: Γνωρίζατε πως το σλόγκαν της Nike βασίστηκε στα τελευταία λόγια ενός θανατοποινίτη;